Vad har hänt med Tibro?

Insändare
PUBLICERAD:
Utvecklingen för de funktionsnedsatta i Tibro kommun har de sista två åren varit helt katastrofal, menar insändarskribenten.
Foto: Anita Enocksson
Jag undrar vad som har hänt med Tibro kommun? Jag har bott här i hela mitt liv och alltid känt mig som en stolt Tibrobo, en liten fin kommun där de alltid värnat om gammal som ung och de utsatta, men nu har någonting hänt.

Helt plötsligt läser jag om funktionsnedsatta som sitter i rullstol, men ändå blir nekade skolskjuts, man hör en gråtande förtvivlad mamma som berättar att socialtjänsten har dragit bort nästan allt stöd för hennes son. Kommunen blir anmäld till IVO för ett boende som är så katastrofalt att det behöver stängas med kort varsel och nu häromdagen läser jag att kommunen har tagit bort bussen på ett boende för funktionsnedsatta!

Jag hör på byn hur socialtjänsten ändrar LSS-beslut till SOL-beslut, hur föräldrar väljer att flytta ifrån kommunen då deras autistiska barn blivit nekad skolskjuts, fast föräldrarna har sjukdomar som gör att de inte själva kan ta sitt barn till skolan. Jag hör hur läkare och annan vårdpersonal larmar om vanvård och gör orosanmälningar utan att kommunen gör någonting åt det. Vad håller ni på med?

Jag trodde i min enfald att efter Gretagrisskandalen och nytt styre i kommunen, med Socialdemokraterna i spetsen, som ska stå för solidaritet och allas lika värde, att det skulle bli ännu bättre för de svaga i kommunen, men nej då, jag är helt förtvivlad över den här utvecklingen. Man ser hur politikerna stolt är med i tidningen när det vinns fina priser för exempelvis Bonargården och Baggeboskolan och nu ska det rivas för att bygga ytterligare en ny skola och eventuellt en ny sporthall också, då finns det pengar minsann.

Är det så att ni sparar in på de svaga i kommunen, de som inte själva kan protestera, för att ni ska ha råd till era skrytbyggen? Man börjar ju fundera. Någonting är i alla fall allvarligt fel. Om det är styret i kommunen eller om det är den nya socialchefen eller IFO-chefen som ligger bakom detta vet jag inte, men i alla fall har utvecklingen för de funktionsnedsatta i kommunen de sista två åren varit helt katastrofal!

Nej, nu är det verkligen dags att ni som styr i Tibro sätter ner foten och tar tag i detta omedelbart och vänder den här fruktansvärda trenden!

Förtvivlad Tibrobo

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.