Muckade med en sista marsch

Samhälle
PUBLICERAD:
Värnpliktiga på Trängregementet avslutade sin utbildning med muckmarsch.
Foto: Zsuzsanna Höjvall/Försvarsmakten
Under två dagar har värnpliktiga vid Skövde garnison muckat. En dag då de firade att det militära utbildningsåret nu var till ända med muckmarsch.

Värnpliktiga från Trängregementet och Skaraborgs regemente P4 är nu klara med sin utbildning och muckade under onsdagen och fredagen.

Regementena samlades på respektive kaserngård där de ställde upp, gjorde honnör och det var även där muckmarscherna ägde rum.

På språng mot grindarna på P4 efter avslutad utbildning.
Foto: Sarah Ryrhagen/Försvarsmakten

Innan de värnpliktiga lämnade hölls tal av bataljonschefen på respektive regemente.

– Det är med lite vemod vi ser er passera ut genom grindarna, men det är med stor stolthet över vad ni åstadkommit. Och ni är varmt välkomna tillbaka i framtiden, sa bataljonchef Fredrik Månsson, P4.

– Att göra värnplikt är inte alla förunnat, och ni har mognat enormt under detta år. Ni kommer ha nytta av det ni lärt er under resten av era liv. Det ska ni vara stolta över, sa bataljonchef Stefan Sahlström, Trängregementet.

Avskedsstund på Trängregementet.
Foto: Zsuzsanna Höjvall/Försvarsmakten
Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.