Hoppa till huvudinnehållet

Skickliga bildhuggaren Emilia får 2020 års kulturstipendium

Publicerad:
Reporter Anita Enocksson
Anita Enocksson
anita.enocksson@sla.se
Nämndordförande Hans Dahm (S) överlämnade stipendium, blomma och en unik handblåst skulptur till 2020 års kulturstipendiat bildhuggaren Emilia Lehrgrafven.
Nämndordförande Hans Dahm (S) överlämnade stipendium, blomma och en unik handblåst skulptur till 2020 års kulturstipendiat bildhuggaren Emilia Lehrgrafven. Foto: Anita Enocksson

UPPDATERAD. Kultur och fritidsnämndens ordförande Hans Dahm (S) delade med stor stolthet ut 2020 års kulturstipendium till omvittnat skickliga bildhuggaren Emilia Lehrgrafven.

– Emilia får Tibro kommuns kulturstipendium för sitt otroliga kunnande inom bildhuggeri, konstaterade ordförande Hans Dahm (S).

Årets kulturstipendiat är en omvittnat skicklig bildhuggare.
Årets kulturstipendiat är en omvittnat skicklig bildhuggare. Foto: Anita Enocksson

Hon upprätthåller en för möbel-Tibro anrik hantverkstradition:

– Med sitt arbete har hon bidragit till att göra Tibro till en vackrare plats!

Kommunens informationsavdelning förbereder en inspelning av ceremonin.
Kommunens informationsavdelning förbereder en inspelning av ceremonin. Foto: Anita Enocksson

Förutom ett inramat diplom att sätta upp på väggen i sin verkstad fick Emilia vackra blommor samt en unik skulptur tillverkad av glasblåsare på Tibro Glasverkstad.

– Jag känner mig oerhört stolt och hedrad över att bli Tibro kommuns kulturstipendiat 2020. Det är en stor ära att få bli utnämnd och upplyft i den kommun som jag är upplärd, lever och verkar inom. Även om jag inte är född Tibrobo, så är detta hemma för mig, och att få detta stipendium är så hedrande, säger Emilia i en kommentar till SLA.

Stort offentligt jobb

Hon fortsätter med tanke den konstnärliga utsmyckningen av Baggeboskolan:

– Förra året fick jag ge Tibroborna en del av min konst, vilket var otroligt roligt att få göra något på hemmaplan. Jag har många idéer på andra konstverk, både offentlig konst och mindre verk, som jag hoppas kunna genomföra inom kommande år blandat med mina andra uppdrag i mitt företag.

Artikeltaggar

Emilia LehrgrafvenHans DahmNyheterNöje/KulturStipendierTibroTibro kommun

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.