Hoppa till huvudinnehållet

Här sker invigningen: ”Fantastisk känsla”

Publicerad:
Till vänster: Banchefen Sven Andersson slår ut på hål 5. Till höger: Anders Karlsson Foto: Oscar Rickstrand

De ombyggda hålen är klara på Billingens Golfklubb.

På torsdag skedde invigningen.

– Det här har blivit exakt som vi hoppats, säger klubbchefen Anders Karlsson.

I slutet av augusti förra året påbörjades ombyggnationen av fyra hål (3, 4, 5 och 9) på Billingens Golfklubb. Satsningen skulle banan göra mer tillgänglig, enklare att gå runt och vackrare.

Nu är den klart. Strax efter klockan elva på torsdagen invigdes de ombyggda hålen.

SLA följde klubbchefen Anders Karlsson, banchefen Sven Anderson, grävansvarige Lennart Andersson och Per Anders-Persson när de tog sig an den nya delen av banan.

– En fantastisk känsla. Inte bara för mig utan får alla som varit inblandade. Det har varit mycket stress, press och hårt jobb. Så mycket gräs har lagts och vi har arbetat för att det skulle bli färdigt i dag. Det har varit några bråda veckor, men nu är det klart, säger Anders Karlsson.

Hål fyra, med en ny tee, kan bli banans höjdpunkt, enligt Anders Karlsson.
Hål fyra, med en ny tee, kan bli banans höjdpunkt, enligt Anders Karlsson. Foto: Oscar Rickstrand

”Lite annorlunda”

Vägen hit har inte varit spikrak, berättar han.

– Målet har hela tiden varit att öppna till midsommar. Men resan skulle ha blivit lite annorlunda. Bygget började bra, men sedan har vädret inte varit till vår förmån. Det har gått bra, men vi har fått tänka om och arbeta annorlunda på vissa sätt.

Motsvarar resultatet er vision?

– Absolut, säger Karlsson, pekar ner mot marken och blickar bort mot treans green.

– Det här var en av visionerna. Att oavsett var du ligger på fairway så ska du se green, som vi gör nu. Slaget är inte dolt längre. Samtidigt har transportsträckorna och säkerheten blivit bättre på hålen. Så det har blivit exakt som vi hoppats.

Vad tror du att det här innebär för klubbens framtid?

– Vi hoppas att våra medlemmar blir ännu mer nöjda och att vi får ännu flera nöjda gäster. Banan blir ju roligare att spela nu.

Artikeltaggar

Billingens GKGolf

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.