Starten för nytt bostadsområde i Skövde

Bostad & byggen
PUBLICERAD:
Istället för ett första spadtag kastade kommunalrådet Ulrica Johansson (C), Katarina Prick, vd Skövdebostäder, Bernt Mårtensson (M) ordförande Skövdebostäder och Skanskas distriktschef Peter Thorsén ett bouleklot
Foto: Skövdebostäder
260 lägenheter ska byggas i Mossagården framöver. Först ut är Skövdebostäder som ska bygga 90 trygghetsbostäder.

Mossagården går från att vara ett handels- , industri- och verksamhetsområde till ett stadsdelscentra. I området ska tre aktörer bygga bostäder. Förutom trygghetsbostäder för äldre som Skövdebostäder bygger planerar Lorentzon Mossagården AB att bygga 100 hyresrätter och HSB ska bygga 70 bostadsrätter.

För äldre

Hyresrätterna i trygghetsboendet är för de som är 65 år eller äldre. De 90 lägenheterna som ska bestå av ettor, tvåor och treor fördelas på tre hus med fem till åtta våningar vardera. Inflyttning planeras till våren 2023 och byggstarten för Skövdebostäder har symboliskt markerats med boulekast istället för ett första spadtag.

— Vi är nöjda med att kunna erbjuda trygghetsbostäder i en del av staden där det inte finns ett stort utbud sedan tidigare, säger Katarina Prick, Skövdebostäders vd i ett pressmeddelande.

Olika boendeformer

Det kommer även byggas en förskola i området och byggstart kommer att ske när bostäderna är på plats. Det för att barnen inte ska behöva flytta in i på en byggarbetsplats. I området kommer det även bli en park.

— Här på en liten yta lyckas vi ha bostadsrätter, hyresrätter, trygghetsbostäder, en förskola och en park, säger kommunalrådet Katarina Jonsson (M) i pressmeddelandet.

Mossagården är beläget utmed Gustav Adolfsgatan och Rådmansgatan på Norrmalm

I stället för ett stort startevent har en film publicerats om området och de olika aktörernas byggprojekt.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.