Matupplevelse ute i det fria anordnas i Boulognerskogen

Fritid och livsstil
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Bild från hur det såg ut under ett event förra året.
Foto: Tobias Andersson/pressbild
Boulognerskogen är en av de fyra platserna i Skaraborg där det kommer att anordnas en matupplevelse under en helg i sommar. Lokala kockar står för matlagning utomhus för ett begränsat antal gäster.

Satsningen genomförs inom ramen för projektet Visit Skaraborg, där de olika turistorganisationerna jobbar med att samla ihop och synliggöra allt spännande som finns i Skaraborg. Det är också en del av ”The Edible country”, där Visit Sweden sätter fokus på svenska matupplevelser och naturen för utländska besökare, skriver man i ett pressmeddelande.

Vid fyra olika tillfällen och platser kommer det att finnas möjlighet för allmänheten att ta del av vad som beskrivs som unika matupplevelser. För att delta krävs att man bokar plats i förväg.

Det är i naturreservatet Högsåsen i Tiveden den 15 till 17 juli, vid Nosse kvarn i Nossebro den 20 och 21 augusti, i Boulognerskogen i Skövde den 25 till 28 augusti och vid Läckö Slott i Lidköping den 10 och 11 september.

Max 24 deltagare

På varje plats byggs en tillfällig popup-restaurang upp där max 24 personer per dag har möjlighet att njuta av god mat lagad på lokalproducerade råvaror ute i naturen. För matlagningen i Boulognerskogen står kockarna Emelie Nielsen och Karl-Johan Beckman.

"Gav mersmak"

– Förra sommarens aktiviteter på detta tema gav verkligen mersmak. Skaraborg är ju både mat och natur och paketeringen togs emot väl. Så nu lägger vi till nya platser och fler kockar. Men det finns fortfarande bara ett begränsat antal sittplatser vid varje bord, så det gäller att haka på och boka, säger Jessica Bergstrand, destinationsutvecklare på Next Skövde, i pressmeddelandet.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.