Inkompetensens Tibro

Insändare
PUBLICERAD:
Är det någon som undrar varför vi behöver byta styret i Tibro kommun, frågar insändarskribenten.
Foto: Anita Enocksson
I många år har Tibros politiker, inte alla, gjort allt de kan för att ta död på den kommunala gymnasieskolan vilket de till slut lyckades med. Varför?

Idrottskommunen tror inte själva på att barn vill idrotta men kan inte presentera några som helst belägg för det påståendet. Är det därför som kommunen hellre lägger pengar på att bygga rondeller i rikare grannkommuner än att sköta underhållet på kommunens egna anläggningar? Varför?

Centerpartiet i Tibro vill satsa på husbilsturismen genom att anlägga en ställplats samtidigt som moderpartiet kraftigt vill höja skatten på husbilar för att ta död på den typen av turism. Vet inte Tibros centerpartister detta eller blundar de för denna verklighet också? Varför?

Ordförandeposterna i såväl barn- och utbildningsnämnden som socialnämnden verkar besittas av människor som inte vill se de problem som finns utan hellre syns på bild i samband med skrytbyggen och vid presentationer av medarbetarenkäter som sammanställts av strikt anvisade tjänstemän och som dessutom är alldeles för rädda om sin anställning för att säga sanningen. I den delen, med rädda medarbetare i kommunen, finns klara likheter med Skövde. Där råder tystnad. Varför?

Socialtjänsten i Tibro har genom åren drabbats av än den ena än den andra skandalen men förhoppningar om bättring efter Greta gris fanns. Nu blev det inte så. Obehagliga sanningar tystas ner, jobbiga frågor besvaras inte, läkarutlåtanden ignoreras.

Det enda riktigt positiva som brukar framhållas av vissa ledande politiker är att Tibro är helt förskonade från nationella trender vad gäller brott. Våldtäkter, narkotikabrott, vapenbrott, våldsbrott, skadegörelse, stöld och så vidare existerar bara i andra kommuner, inte i Tibro. Det beror säkert på att Tibro tagit i med hårdhandskarna mot hög musik i bilar och Epa-traktorer samt har fler rektorer än elever på skolorna.

Är det någon som undrar varför vi behöver byta styret i Tibro kommun?

Än så länge Tibrobo

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.