Hoppa till huvudinnehållet

Publik tillåts på Trippeltravet

Publicerad:
Reporter Jan Larsson
Jan Larsson
jan.larsson@sla.se
Så här har det sett ut vid Trippeltravet genom åren. Nu tillåts det publik utomhus igen, det handlar om 600 personer.
Så här har det sett ut vid Trippeltravet genom åren. Nu tillåts det publik utomhus igen, det handlar om 600 personer. Foto: Julia Jonsson

Juli är en hektisk månad på Axevalla travbana. Höjdpunkten är Trippeltravet 23-25 juli där StoChampionatet är juvel i kronan på söndagen. Nu öppnar arrangören att det kommer att finnas publik på plats under de tre tävlingsdagarna.

Västergötlands Travsällskap skriver i ett pressmeddelande:

– Styrelsen för Västergötlands Travsällskap har, i samråd med Axevallas tjänstemän, tagit följande beslut när det gäller biljetter till publikplatser i samband med Trippeltravet: Vi kommer att tillåta 600 personer fritt utomhus samtliga tre dagar.

De skriver också att det kommer att finnas servering av mat och ryck enligt take away-modell. Några spelkassor kommer inte att finnas öppna och några fribiljetter kommer inte att finnas, alla besökare är betalande. Det blir först till kvarn som gäller.

Undantaget är att det kommer finnas ett antal biljetter förbehållna hästägare med startade häst aktuell tävlingsdag.

Sedan meddelas att restaurangen kommer att hållas öppen under Trippeltravet för cirka 250 sittande gäster.

– Vi har diskuterat frågan ingående och bland annat vägt in hur andra travbanor som har arrangerat eller ska arrangera större tävlingsdagar nu sedan restriktionerna lättade, har resonerat och agerat. Vi har därefter gjort en noggrann bedömning utifrån de förutsättningar vi anser oss ha för att kunna genomföra Trippeltravet på ett coronasäkert sätt, där vi värnar om att ge den publik som gästar oss dessa dagar en optimal och trivsam upplevelse. Vi har varit helt enhälliga i vår beslutsprocess, säger Magnus Sundén, ordförande i Västergötlands Travsällskap.

Gällande campingen på banområdet, så står tidigare beslut om att hålla den stängd under Trippeltravet fast.

Artikeltaggar

StochampionatetTrav

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.