Hoppa till huvudinnehållet

Team Rynkeby cyklar 120 mil mot barncancer

Publicerad:
Skaraborgslaget startar från Skövde i dag. Foto: Pressbild

Nu drar Team Rynkeby - God morgon Skaraborg ut på vägarna igen med syftet att samla in pengar till Barncancerfonden. Turen går runt både Vänern och Vättern.

Under den kommande veckan genomför lokala Team Rynkeby-lag cykelturer runt om i stora delar av Sverige. Det gäller även för Team Rynkeby - God morgon Skaraborg som startar från Skövde under lördagsmorgonen. 24 cyklister plus ett serviceteam på nio personer deltar.

120 mil

Man kommer att runda Vätterns sydspets och fortsätta upp till Tranås där man övernattar. Nästa dagsetapp blir till Örebro innan man gör en uppstickare till Dalarna, närmare bestämt till Säfsen. Där har man en vilodag. Turen hem går sedan runt Vänern där man gör stopp i Arvika, Ed, och Stenungsund. Planen är att vara åter i Skövde på seneftermiddagen lördagen den 17 juli. Totalt handlar det om 120 mil, som ersätter den lika långa resan som man vanligtvis genomför till Paris varje år.

– Det kommer att bli tufft men häftigt. Det är långa dagsetapper och vi kommer att se många nya ställen. Men vi har förberett oss väl, säger Kim Berghäll, kapten för Skaraborgslaget.

Syftet med turen är att få in pengar till Barncancerfonden. Deltagarna uppmanas att skapa egna digitala insamlingar under hashtaggen #Barndomutansjukdom. Även sponsorer och samarbetspartners är med och bidrar. Under förra året lyckades organisationen samla in drygt 39 miljoner kronor i Sverige. Det är även målet för i år.

– Vi är den största enskilda bidragsgivaren, och pengarna används för att utveckla och forska kring ny medicin. Det känns oerhört stimulerande att kunna vara med och bidra till det. Pengarna som samlas in går oavkortat dit. Vi som deltar finansierar vår egen resa, säger Kim.

Artikeltaggar

BarncancerfondenCyklarFritid och livsstilSkövdeTeam Rynkeby

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.