Större chans för studenter att hitta boende i Skövde

Bostad & byggen
PUBLICERAD:
Det nya huset på Kurorten inrymmer 132 studentlägenheter. Arkivbild
Foto: Johan Espefält
De 132 nya studentlägenheterna som färdigställs i kvarteret Kurorten kommer att göra det lättare för blivande studenter att hitta boende i Skövde, skriver Skövdebostäder i ett pressmeddelande. Snart är det dags för inflyttning.

– Det brukar vara högt tryck på våra studentbostäder i samband med terminsstarter. Därför känns det bra att vi har Kurortsvägen 10 som är inflyttningsklart nu i augusti och september. Det ger förstaårsstudenterna på Högskolan i Skövde bättre förutsättningar att få en bostad snabbt, säger Lina Eklund Svensson, marknadschef på Skövdebostäder, i ett pressmeddelande.

Cirka 50 av lägenheterna är redan uthyrda till personer som läser på Högskolan i Skövde sedan tidigare. Resten av lägenheterna kommer att släppas för intresseanmälan den 16 juli.

– När antagningsbeskeden släpps 16 juli kommer vi att publicera de lediga nybyggda bostäderna men också äldre studentlägenheter. Man har till 19 juli på sig att prioritera och behöver inte stressa. Vi publicerar vanligtvis lediga studentlägenheter en gång i veckan på vår webbsida, säger Elin Johnsson, uthyrare på Skövdebostäder, i pressmeddelandet.

Det nybyggda huset består av ettor och tvåor. En etta på 29,5 kvadratmeter kostar 5 150 kronor i månaden – och två månader om året är hyresfria. Lägenheterna hyrs ut via Skövdebostäders studentbostadskö.

– Alla lägenheter på Kurortsvägen 10 får ett rymligt kök och ett ordentligt badrum med kakel och klinkers. Det finns gott om förvaring för att vara ett studentboende och ettorna har en smidig sovalkov, säger Elin Johnsson.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.