Hoppa till huvudinnehållet

Tullen beslagtog 1 300 liter öl från Skövdeföretagare

Publicerad:
Skövdeföretagaren skickade en anställd till Tyskland för att köpa öl, men denne fastnade i tullens kontroller. Nu beslagtar Tullverket hela partiet som bland annat bestod av 1 300 liter öl. Foto: Tullverket

Skövdeföretagaren skickade en anställd till Tyskland för att köpa öl, sprit och vin. Den anställde fastnade dock i tullen i Helsingborg och nu beslagtar Tullverket samtliga drycker.

Det framgår av ett beslut från Tullverket som inte lämnar ut 20 liter sprit, 27 liter vin samt 1 300 liter starköl till Skövdebon.

Mannen hävdade i sin inlaga till Tullverket att det var han som hade föreslagit inköpsresan till Tyskland eftersom han inte hade möjlighet att åka själv.

Inköpet var för privat bruk hävdade Skövdeföretagaren som beskrev att han brukade bjuda sin anställda och samt personer som besökte företagets utställningar.

Tullverket bedömer dock inte varorna är köpta för privat bruk och mängden överstiger den nivå som anses acceptabel. för eget bruk. I synnerhet den mycket stora mängden öl pekar på att syftet är ett helt annat än egen konsumtion.

Införseln från Tyskland är skattepliktig. Tullverket efterskänker punktskatten om 18 000 kronor, men lämnar heller inte ut varorna.

Skövdeföretagaren måste dock betala 7 400 kronor i så kallat transporttillägg.

Artikeltaggar

Brott & blåljusSkövdeSmuggling

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.