Födelsedag 21 juli

Födelsedagar
PUBLICERAD:

Bengt Lindahl

90 år fyller den 21 juli Bengt Lindahl, Tidan. När Bengt föddes i Götene visste han inte att han skulle ingå i en syskonskara på 13 barn, varav han fick hjälpa till att ta hand om de yngre. Familjen flyttade runt mycket och livet var kärvt många gånger. Bengt var också den som stannade kvar längst hemmavid för att hjälpa sina föräldrar med jordbruket.

I sin ungdom tyckte Bengt om att spela fotboll och springa och han älskade lumpen. Efter många olika arbeten hamnade han hos Gunnar Johanssons åkeri i Skultorp och där stannade han kvar i många år och trivdes väl. Under dryga 25 år bodde Bengt sedan i Korsberga och arbetade sina sista 15 år som kyrkvaktmästare där.

Bengt har alltid trivts med sina goda grannar och tidigare arbetsgivare. Han blev alltid så glad när han mötte folk från förr på Elins esplanad, efter att han flyttat in till Skövde. Nu orkar han inte längre med sina stadsturer och att handla själv, det som varit som en hobby för honom. För några år sedan kunde han alla busslinjer och busschaufförerna fick ofta beröm för sitt arbete. Odling, djur och natur är andra saker som alltid legat Bengt varmt om hjärtat.

Födelsedagen firar han med tårta och möjligen lite skönsång, tillsammans med sina närmaste.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.