Hoppa till huvudinnehållet

Helin trea på gruset i Älmhult

Publicerad:
Lucas Helin, Tibro MK, med kartläsaren Annie Seel noterade en tredje plats i sin klass.
Lucas Helin, Tibro MK, med kartläsaren Annie Seel noterade en tredje plats i sin klass. Foto: Erica Augustsson

I fredags arrangerade Älmhults MK året första deltävling i Grus-SM i Rally. Tävlingen avgjordes på tre sträckor på Millebygdens Arena. Äntligen en tävling med publik och 30 graders värme.

Tibro MK:s Lucas Helin var lite ovan med grus och började försiktigt, men ökade tempot efterhand. Efter två sträckor var han fyra, men med kalssens näst bästa tid på sista sträckan klättarde han en placering. Med stabil och säker körning och utan några problem slutade Lucas trea otrimmade klassen. Samarbetet med kartläsare Annie Seel fungerade som vanligt perfekt.

Snabbast totalt var Torsbys Dennis Rådström, i en VW Polo R5, som köps hos Petter Solberg. Dennis var snabbast på alla tr sträckor och hade en segermarginal på 12,9 sek till Nyköpings Christoffer Haglund.

Nu bygger Helins team om bilen för asfalt igen till nästa helg. Då körs finalen i Asfalt-SM i Tierp.

Grus-SM, Millebygden, Älmhults MK, 16/7:

Totalt: 1) Dennis Rådström / Johan Johansson, KAK Motorsport, VW Polo R5, 9.05,5, 2) Christoffer Haglund / Mathias Bengtsson, SMK Nyköping, Skoda Fabia R5, 9.18,4, 3) Jonas Åkesson / Henrik Bäck, Karlskrona AK, Ford Fiesta R5, 9.18,9.

Standard: 1) Niklas Ledin / Jonna Olsson, MK Kopparberg, Saab 900 V6, 10.48,7, 2) Simon Johansson / Sofia Johansson, Älmhults MK, Volvo 940, 10.55,1, 3) Lucas Helin / Annie Seel, Tibro MK / KAK Motorsport, Opel Astra Bertone, 10.59,1, 4) Johan Holm / Christer Holm, SMK Trollhättan, Volvo 940, 11.00,8.

Artikeltaggar

Lucas HelinRallyTibro MK

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.