Hoppa till huvudinnehållet

Polisen utreder misstänkt mord i Skövde

Publicerad:
Arkivbild.
Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen utreder om en kvinna som hittats död i Skövde kan ha utsatts för brott. Kvinnan ska enligt polisen vara i 30-årsåldern och på kvällen meddelar de att en rättsmedicinsk undersökning ska genomföras.

Polisen har inlett en förundersökning om mord efter att en kvinna hittats död i en bostad i Skövde. Man kan inte utesluta att hon kan ha utsatts för brott, enligt polisen.

– Det vi ska göra närmast är att ta polisens tekniker till platsen för att göra en brottsplatsundersökning där får vi titta närmare på om vi fortsätter att misstänka att det kan röra sig om ett mord, säger Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesperson vid 16-tiden.

Att händelsen rubriceras som mord inledningsvis är för att det ska vara möjligt att göra nödvändiga utredningsåtgärder.

– Jag tror inte personligen, utav de uppgifterna jag har, att det är ett mord utan att det finns en annan förklaring, säger Anders Esplund, stationsbefäl Skövdepolisen, vid 20.30-tiden på kvällen.

Vid 21-tiden meddelar polisen på sin hemsida att den tekniska undersökningen är genomförd. Kvinnan som hittats död är i 30-årsåldern och en rättsmedicinsk undersökning ska genomföras så fort som möjligt.

Anhöriga har underrättats om dödsfallet.

Texten uppdateras.

Artikeltaggar

Brott & blåljusMordSkövde

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.