Just detta är demokrati

Insändare
PUBLICERAD:
Herr Transparense:s jämförelse med riksdagen som en arbetsplats haltar betänkligt, skriver GöJ.
Foto: Gusaf MŒnsson/SvD/TT
Svar: mr Transparense SLA 13/7 "Vad är demokrati?"

Herr Transparense:s jämförelse med riksdagen som en arbetsplats haltar betänkligt. I så fall en sådan med åtta direktörer som säljer in sig på åtta olika åsiktsmarknader. Varför skulle de bilda kartell och bakbinda sina väljare till en ideologi som de bestämt på årsstämman är förkastlig.

Om de partier som avses inte har rent mjöl i påsen kanske eftergifter till dessa kan skada den egna ideologin i viktiga frågor, som marknadsfrihet å ena sidan och integration eller utvisning på den andra. Passar det inte så är det fritt fram att rösta på andra partier. Just det är ju det som är demokrati.

"Härskarteknik" hos en partiledare i en demokrati? Ursäkta mitt lilla leende, men hon (Lööf) är ju faktiskt vald till ledare i sitt parti, och i andra partier har hon ju inget inflytande. Att hon sedan är småländskt ståndaktig i sina ställningstaganden är enbart hedrande.

"Mobbing, förminskning och brist på vuxna i rummet" är bara uttryck för den besvikelse och frustration somliga känner för att de inte fick komma till köttgrytorna denna gång heller. Det är bara att bryta ihop och komma igen, som sportnissarna säger.

GöJ

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.