Mat- och upplevelsevandringar på Västergötlands platåberg

Fritid och livsstil
PUBLICERAD:
Fem vandringar kommer att hållas i höst.
Foto: Tobias Andersson/Pressbild
Även i år kommer det att hållas vandringar med möjlighet att uppleva Västergötlands platåberg lite närmare, och samtidigt mat med lokal anknytning.

– Efter förra sommarens stora intresse har vi satt samman en ny serie av vandringar som ger olika bilder av platåbergslandskapet. Vi vill fortsätta med det lyckade samarbetet med lokala guider, säger Sofia Hultman, besöksnäringsstrateg för Platåbergens geopark, i ett pressmeddelande.

Satsningen går ut på att ge besökare chansen att upptäcka platåbergslandskapet med hjälp av guider, men också att ta del av god mat med lokal anknytning. Arrangemanget är ett samarbete mellan Platåbergens geopark och projektet Visit Skaraborg, som leds av Next Skövde.

Fem vandringar hålls - den 8 augusti på Brunnhemsberget, den 10 september på Gyllene spiken (Hunneberg), den 26 september på Ålleberg, den 3 oktober på Ramaklev (Billingen) och den 9 oktober på Lugnåsberget.

– Inom projektet Visit Skaraborg jobbar vi med att samla ihop och synliggöra allt möjligheter till spännande upplevelser som finns på liten yta i Skaraborg. Vandringarna i platåbergslandskapet passar utmärkt i det sammanhanget, säger Jessica Bergstrand, destinationsutvecklare på Next Skövde.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.