Hoppa till huvudinnehållet

Vann Stochampionatet: ”Är tagen”

Publicerad:
Örjan Kihlström körde superbt med Honey Mearas.
Örjan Kihlström körde superbt med Honey Mearas. Foto: Malin Albinsson

För andra året i följd stod Örjan Kihlström och Daniel Redén som vinnare av Stochampionatet.

Årets segergods var Honey Mearas som spurtade till vinst efter att Örjan Kihlström som så många gånger tidigare lagt upp taktiken hundraprocentigt.

Det såg ut att bli långt fram för Honey Mearas när hon satt som fjärdehäst i andraspår, men Kihlströms styrning fick perfekt draghjälp av framförvarande Barbro Kronos som drog tåget sista 700 meterna.

Över upploppet Honey Mearas ut för attack och stoet avgjorde mycket säkert. Segertiden skrevs till nya löpningsrekordet 1.12,7a/2 640 meter och förstapriset var 2,4 miljoner kronor.

– Jag är tagen. Att det klaffade så bra hela vägen idag. Vi utrustade henne med rycktussar idag, norskt huvudlag och det gjorde inte saken sämre att Örjan tog en alvedon i morse och orkade släpa sig upp i vagnen. Det blev inget tempo på loppet, men hon hamnade ändå hyggligt bra på det och fick bra draghjälp. Jag tyckte hon borde ha en pollett kvar och det hade hon, sade tränaren Daniel Redén i Axevallas vinnacirkel.

Tog hem allt: ”Enormt bra känsla”

"Är bra sug"

Örjan Kihlström som körde fick avbryta tävlingsdagen på Solvalla i tisdags på grund av ryggsmärta. Han lämnade återbud till samtliga styrningar – utom två under söndagen – resterande del av veckan. Först vann han ett ramlopp med fjolårets Stochampionatsvinnare Diana Zet och därtill kuskade han alltså hem loppet med Honey Mearas. Vilken utdelning!

– Tisdag eftermiddag kändes det tveksamt, men det har blivit bättre och bättre för varje dag. Snälla människor har hjälpt mig med ryggen och det har gjort att jag kan vara här idag. Det här är ett jättefint sto. Hon är inte så stor, men det är bra sug i steget på henne och hon har fin inställning. Det kändes redan första gången jag körde henne att hon är något extra. Det kändes i försöket att hon var uppåt och nu hade Daniel fått till formen till hundraprocent idag, som vanligt, sade Kihlström som tyckte loppet flöt på fördelaktigt hela vägen:

– Det var ett jämnt lopp och lång distans är det lättare att komma till från ett dåligt startspår. Vi fick en bra rygg att följa sista 700 meterna och jag hade inget att klaga på. Jag kände att jag hade en hel del kvar att köra med i slutkurvan, sade Örjan Kihlström.

Trea med Goop

Barbro Kronos höll till andraplatsen för Erik Adielsson och Eagle Eye Sherry slutade trea i lag med Björn Goop.

För hemmahästarna gick det sämre. Global Brilliance slutade sjua och Chablis Ribb åtta varpå ingen av dem fick med sig några prispengar från loppet.

Artikeltaggar

StochampionatetTravÖrjan Kihlström

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.