Hoppa till huvudinnehållet

Steffo och Strömstedt slår ett slag för udda golfregler

Publicerad:
Steffo Törnquist och Niklas Strömstedt utmanade varandra i en puttduell. Foto: Roland Svensson

Battle of Knistad är golftävlingen med lite ovanliga regler - och som kändisarna Steffo Törnquist och Niklas Strömstedt ligger bakom. Till exempel kan spelaren välja att kasta eller sparka golfbollen under tävlingen.

Saknar man humor eller är en paragrafryttare när det gäller reglerna inom golf är tisdagens tävling helt fel, menar Steffo Törnquist och Niklas Strömstedt. Battle of Knistad kan snarare kallas för en tramstävling, menar de båda upphovsmännen bakom det festliga upplägget.

– Golfens problem är ibland att det kan bli lite väl skitnödigt och tråkigt, det finns spelare som blir sura om de gör ett enda dåligt slag på en runda, säger Steffo Törnquist, medan han puffar på en cigarr. Nu försöker vi lätta upp golfens regelverk lite grand.

– Ju allvarligare man tar det, dess då surare spelare kan man se, det blir som rena stumfilmen på banan ibland, fyller Niklas Strömstedt i.

Kast med liten boll, Steffo visar takterna med nya regler om hur golf kan spelas.
Kast med liten boll, Steffo visar takterna med nya regler om hur golf kan spelas. Foto: Roland Svensson

Under tiden frågar spelare om poängberäkningen, snackar om cigarrer eller berättar mer eller mindre fantastiska historier från banan. Något som kan stärka chansen att få ett specialpris under kvällens middag och prisutdelning, där även Strömstedt stod för underhållningen. Kanske med smakprov från den kommande showen med GES.

Tävlingen lockade ett 80-tal deltagare till den annorlunda18-håls rundan. Bland annat är det tillåtet att kasta bollen vid ett tillfälle, eller sparka bollen i hål två gånger. Och halvvägs i tävlingen hägrade en ölback i pris för den som kom närmast pilsnern med sin boll.

Den mesta udda regeln är troligen möjligheten att kunna flytta bollen med en arsel-längd, något som säkert avgjorde flera puttstrider. Ju bredare bak dess då längre bollflytt helt enkelt.

– Den här tävlingen blir lite mer på lek, så visst kan det vara en fördel att ha en bred bakdel, skojar Niklas.

 Niklas Strömstedt hade med egna Glenmark, Eriksson, Strömstedt, GES-bollar.
Niklas Strömstedt hade med egna Glenmark, Eriksson, Strömstedt, GES-bollar. Foto: Roland Svensson

Strömstedt och Törnquist vill slå ett slag för lite udda och roliga tävlingar, ett koncept som de tidigare arrangerat på Fågelbro golfbana. Reglerna har slipats till och förfinats under årens lopp, bland annat vid Café Opera golfklubb.

Steffo Törnquist är delägare i Knistad sedan drygt fyra år tillbaka och ser optimistiskt på den framtida utvecklingen av anläggningen. Bland annat ska planerna på en spaanläggning och fler bostäder ros i hamn under de kommande två åren.

– Jag såg direkt potentialen som finns här ute och blev förälskad i anläggningen. Man bor naturnära och det blir en plats för njutningsmänniskan, säger Steffo. Nu får vi slicka såren efter coronapandemin men våra visioner står kvar, även om vi får skjuta dem framåt.

Battle of Knistad, golftävling med annorlunda regler. Steffo Törnquist och Niklas Strömstedt vill ha roligt på golfbanan.
Battle of Knistad, golftävling med annorlunda regler. Steffo Törnquist och Niklas Strömstedt vill ha roligt på golfbanan. Foto: Roland Svensson
Puttduell mellan Niklas och Steffo.
Puttduell mellan Niklas och Steffo. Foto: Roland Svensson

Artikeltaggar

Fritid och livsstilGolfveckaKnistad hotellNiklas StrömstedtSkövdeSteffo Thörnquist

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.