Hoppa till huvudinnehållet

Motorkrönika: FMCK Skövde bjöd in oss alla till fest – tack!

Publicerad:
Reporter Erica Augustsson
Erica Augustsson
erica.augustsson@sla.se

Det innehåller så mycket. Ett VM – ett världsmästerskap.

Överraskningar och besvikelser. Idoler som studeras och drömmar som väcks. Och otaligt många timmars ideella arbete.

FMCK Skövde bjöd in oss alla till en fest. Enduro-VM kom till Skövde, och under några dammiga dagar hade vi världseliten på våran bakgård. På Billingen där vi åker skidor på vintern, på stans bästa ställe för löpintervaller (aka slalombacken) och i Cementabrottet där cykelvägen passerar.

Brad Freeman, Josep Garcia, Samuel Bernardini och Andrea Verona, bland många andra, vred ordentligt på gasrullen där ute. På våran bakgård. Sida vid sida (eller i alla fall strax bakom) körde våra lokala tjejer och killar. Albin Elowson, Albin Norrbin, Linnéa Åkesson, Max Ahlin och många fler.

Fina ingripandet: ”Är bara mänskligt”

Och hela kalaset tack vare hårt arbetande hjältar. Också kallade ideella funktionärer.

140 stycken sådana läste jag. Jag skulle gärna ge en stor high five till var och en av er – men i coronatider (och med tanke på vilken logistik och tid det skulle krävas för det nu i efterhand) så nöjer jag mig med en fiktiv high five här. En riktigt stor sådan. Tack för det grymma jobbet!

Det ska sägas att arrangörsklubben blir inte rik på att styra ett VM. Istället har det pratats om att en lyckad VM-deltävling kan sätta Skövde på endurokartan internationellt. Så hoppas (och tror!) jag att det blir. Och att det i sin tur gör att vi förhoppningsvis kan få se världsåkarna i Skövde snart igen.

VM-arrangören: "Det är inte omöjligt”

Hyllningarna i alla ära. För FMCK Skövdes endurovecka förtjänar sina hyllningar. Men... Det finns ju alltid några men. Även om de känns som bagateller i sammanhanget.

Som att elitstarten i Billingen Enduro Challenge ställdes in. Snopet. Och kanske lite pinsamt vid första tanke. Men samtidigt, med facit i hand, ett modigt beslut. Och troligen ett helt rätt sådant.

Dammkaoset: ”De såg ingenting”

Och visst fanns det några kritiska röster. Några som tycker att det har förts lite för mycket väsen. Precis som det finns de som beklagar sig över sport i stort. Eller över vädret, livet och allt annat för den delen.

Om man vill går det alltid att fastna vid de sura kommentarerna. Vare sig vi pratar om helgens VM, eller om livet i stort. Men jag tycker att vi spolar dem. Det finns så mycket bra och fint att prata om (återigen vad gäller både helgens VM, och livet i stort), och jag tycker att vi fokuserar på det.

Heja klubbar som vill göra jobbet. Heja FMCK Skövde. Heja ideella funktionärer. Heja idoler som kommer till allmänhetens bakgårdar. Heja hemmaförare som imponerar stort (ping Albin Norrbin!). Heja härliga arrangemang. Och heja det goda i livet.

Artikeltaggar

EnduroMotorkrönika

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.