Hoppa till huvudinnehållet

Fler strömavbrott på Skara sommarland

Publicerad:
Sommarland tvingades stänga åkattraktion igen.
Sommarland tvingades stänga åkattraktion igen. Foto: Sören Turesson

Skara Sommarland har drabbats av ännu ett strömavbrott. Men enligt Vattenfall handlar det om ett annat typ av avbrott än de parken hade i fredags.

–Det är en tillfällighet att dessa strömavbrott har uppstått tätt inpå varandra, säger informatören Mikael Björnér på Vattenfall.

Det var på måndagsförmiddagen som Skara sommarland återigen drabbades av ett strömavbrott. Detta trots att Vattenfall åtgärdat fredagens problem. Under fem minuter var strömmen borta, vilket gjorde att man beslutade avvakta med att öppna vissa attraktioner.

– Vi kan inte ha alla typer av attraktioner öppna om vi inte kan garantera strömtillförseln, säger Janne Nilsson vd för parken.

– Det här är inget fel vi kan hjälpa. De handlar om problem hos Vattenfall, säger Janne Nilsson.

Enligt Vattenfall har förmiddagens strömavbrott inget att göra med de tidigare.

– Det är inte relaterat till fredagens avbrott som berodde på ett tekniskt fel vid övergången från en markkabel till en elnätstation på en annan ledning. Det här är något annat, säger Mikael Björnér, informatör på Vattenfall.

– Tekniker felsöker nu utmed ledningen för att hitta orsaken till avbrottet. När de kan vara klara kan vi inte svara på.

Kan de lita på distributionen när det nya felet är åtgärdat?

– Vi har normalt sett inga problem med elförsörjningen till Skara sommarland. Det är en tillfällighet att dessa strömavbrott har uppstått tätt inpå varandra och vi beklagar de besvär detta orsakat Skara sommarland och deras gäster.

– Det kan alltid uppstå tekniska fel i ett elnät, men vi har normalt en stabil elförsörjning i området och felsöker nu orsaken till dagens korta avbrott, säger Mikael Björnér.

Artikeltaggar

Nöjen och evenemangSkara SommarlandVattenfall

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.