Hoppa till huvudinnehållet

Första träningsmatchen spelad: ”Görs inte av sig själv”

Publicerad:
Nikoline Lundgreen smällde in fem mål när Skövde HF besegrade IF Hallby i säsongens första träningsmatch. Foto: Erica Augustsson

Med IF Hallby på besök sprang Skövde HF ut till säsongens första träningsmatch. Det fanns mer att önska spelmässigt, men också positiva delar att ta med sig från det första testet.

En klassisk "första träningsmatch-känsla". Så säger Skövde HF:s nye tränare Daniel Birkelund om tisdagskvällen i Idrottshallen.

Skövde HF släppte igenom mycket i försvaret och stressade bitvis i anfallsspelet, men vann till slut med 38–32 (17–16) mot allsvenska Hallby.

Första testet för Skövde HF: ”Börjat bygga en bra plattform”

– Det känns alltid bättre att vinna än att förlora. Men man vill jäkligt mycket och då blir det lätt en hel del otajming. Men det är ganska vanligt i de första matcherna, att det tar lite tid att skruva ihop det, säger Daniel Birkelund och fortsätter:

– Vi är självklart inte nöjda med att släppa in 32 mål. Framåt är vi ändå nöjda med 38 gjorda mål. Det spelar ingen roll vem man spelar mot – 38 mål görs inte av sig själv.

"Bra attityd"

SHF-tränaren gick runt på samtliga spelare.

Julie Aspelund Berg
Julie Aspelund Berg Foto: Erica Augustsson

– Vi bytte utifrån klockan och hade en klar plan för att få i gång alla. Det går lite upp och ner för alla, men jag tycker inte att någon gör bort sig. Alla gör bra saker, men alla har också saker som jag förväntar mig ska bli mycket bättre de närmaste veckorna.

SHF-tränaren om nyförvärven: ”Kommer bli viktig”

Hur stora växlar drar du av en första träningsmatch?

– Inte jättestora, men visst kan man dra några växlar redan nu, säger Birkelund och fortsätter:

– Framförallt är jag nöjd med att jag tycker att vi vill mycket. Vi kommer med positiv energi och har en bra attityd när vi spelar.

Marijana Karic Markota.
Marijana Karic Markota. Foto: Erica Augustsson

Annliz cup nästa vecka

Nästa vecka väntar den egna turneringen Annliz cup, sedan matcher i Svenska cupen innan Skövde HF genrepar mot Hallby inför seriepremiären.

Skövde HF inleder seriespelet i SHE den 17 september, hemma mot Höörs HK H65.

Matchfakta

Träningsmatch

SKÖVDE HF–IF HALLBY HK

38–32 (17–16)

Mål: Skövde HF: Elma Örtemark 6, Hannele Nilsson 6, Nikoline Lundgreen 5, Venera Surjan 5, Britta Jakobsson van Stam 5, Moa Andersson 3, Ida Eriksson 3, Nora Jakobsson van Stam 2, Melina Pilav 2, Natalie Wästefors 1.

Artikeltaggar

HandbollSkövde HF

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.