Hoppa till huvudinnehållet

Begär överprövning av polisbeslut: ”Till slut fick jag panik”

Publicerad:
Föraren i en mopedbil skadades när fordonet välte efter att föraren känt sig väldigt pressad av en man i en större bil. Polisen lade ner utredningen, men mopedbilsföraren har begärt överprövning Foto: TT/Arkiv

En mopedbilsförare hävdar att en man i personbil körde väldigt aggressivt och nära mopedbilen - färden slutade med att den välte och föraren skadades. Polisen har lagt ner utredningen eftersom ord står mot ord. Nu begär mopedbilsföraren överprövning av beslutet.

Det var i förra veckan på en väg en bit utanför Skövde som händelsen inträffade.

– En stor bil, jag är osäker på bilmärke, kom ikapp mig. Det var fri sikt, inga andra bilar på vägen och jag körde intill kanten så det fanns mer än gott om utrymme att köra förbi, säger mopedbilsföraren till SLA.

Körde väldigt nära

Mannen som körde bilen och mopedbilsföraren har olika versioner om vad som egentlige hände. Mopedbilsföraren säger att bilföraren istället för att köra om direkt lade sig en meter bakom fordonet och körde så i flera sekunder, hen hindrades därmed från att bromsa.

Föraren skadad

– Sedan körde han upp mycket tätt bredvid och höll ett så litet avstånd att jag i praktiken tvingades mot det ganska djupa diket. Till slut fick jag panik och tappade kontrollen på mopedbilen. Då, när mitt fordon började kränga, accelererade han och körde förbi.

Mopedbilen välte uppe på vägen, föraren skadades men hävdar att mannen inte direkt brydde sig om att kontrollera hur det gick.

Ord mot ord

Polisen har förhört den utpekade mannen och han har kommit med helt andra uppgifter om det som hände.

– Jag kan konstatera att det är ord mot ord, mannen säger något annat än mopedbilsföraren. Det finns heller inget annat som styrker mopedbilsförarens version. Därför beslutade jag att utredningen skulle läggas ner, säger Peder Andreasson, chef för en utredningsgrupp vid Skövdepolisen.

Begärde överprövning

Mopedbilsföraren har fått ta del av polisbeslutet, men är inte alls nöjd.

– Jag har begärt överprövning av polisens beslut, jag anser att flera av de uppgifter mannen har lämnat till polisen inte allt stämmer.

Ärendet är nu överlämnat till åklagarmyndigheten för prövning. En överprövning kan leda till att det första polisbeslutet ändras.

Det är oklart när beslut i det aktuella ärendet kommer.

Artikeltaggar

Brott & blåljusÖverprövningPolisenSkövde

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.