Hoppa till huvudinnehållet

Det befarade inträffade – cupen tvingas flytta

Publicerad:
Fredagskvällens match mellan Skara HF och Ajax Köpenhamn i Annliz Cup tvingades brytas när regnvatten läckte in på matchgolvet. Nu flyttar turneringen till Arena Skövde.
Fredagskvällens match mellan Skara HF och Ajax Köpenhamn i Annliz Cup tvingades brytas när regnvatten läckte in på matchgolvet. Nu flyttar turneringen till Arena Skövde. Foto: Erica Augustsson/Montage

Två matcher spelades utan bekymmer under den första riktiga turneringsdagens i Annliz Cup. Men när Skara HF och Ajax Köpenhamn möttes på fredagskvällen öste regnet ner och ställde till det – såpass mycket att cupen nu byter arena.

Skövde HF kan tvingas flytta: ”Det är inte bra”

Franska Neptunes de Nantes besegrade Västeråsirsta HF med 35–29 på fredagseftermiddagen. Sedan vann Skuru IK mot Skövde HF med 34–29 efter 60 minuter spel.

Lagkaptenen om tuffa matcherna: ”Viktiga värdemätare”

Lika länge fick dock inte Magnus Frisks Skara HF och Rasmus Poulsens danska Ajax Köpenhamn hålla på.

Några minuter in i andra halvlek, vid ställningen 16–11 till Ajax, bröts matchen av säkerhetsskäl då ihållande regn läckte in på golvet.

Internationell prägel på årets Annliz Cup

"Lagen kom överens om att försöka vänta ut läckaget och regnet 15 minuter för att ifall det inte slutat så skulle matchen brytas. Tyvärr blev vi tvungna att bryta matchen. Efter matchavslutet beslutade cupcentrat att matchen avslutas och Ajax står som segrare", skriver Skövde HF genom cupansvarige Anders Wiik på turneringens hemsida.

Något mer spel blir det inte i Idrottshallen. Efter det inträffade har Skövde HF och Skövde kommun tagit beslut om att flytta cupen till Arena Skövde.

Detta var ett scenario som klubben oroade sig för redan förra veckan och redan då var Arena Skövde bokad som en reservplan.

Artikeltaggar

Annliz cupHandbollSkövde HF

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.