Hoppa till huvudinnehållet

Fiske i Hållsdammen lockar turister

Publicerad:
Reporter Tobias Larsson Franzén
Tobias Larsson Franzén
tobias.larsson-franzen@sla.se
Jens Palme och Holger Schwarz tyckte det var ett fint ställe att fiska på.
Jens Palme och Holger Schwarz tyckte det var ett fint ställe att fiska på. Foto: Tobias Larsson Franzén

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

I Hållsdammen på Billingen finns möjlighet att testa fiskelyckan efter inplanterad regnbåge. Det gjorde bland annat ett sällskap turister från Tyskland under fredagen.

Moln täckte stora delar av himlen och solen hade svårt att tränga igenom täcket. Det dröjde heller inte länge förrän regndroppar började falla ner mot den vindkrusade vattenytan - med andra ord vad man kan kalla för ett bra fiskeväder så här under sommartid när vattentemperaturerna annars brukar vara för höga för att fisken ska visa något större intresse för att nappa, speciellt under dagtid.

Men trots detta var många av vindskydden runt Hållsdammen tomma på fiskare under fredagsförmiddagen. Vid ett av dessa fanns dock ett tyskt sällskap som är i Sverige på semester.

Markus och Julia Knoppek
Markus och Julia Knoppek Foto: Tobias Larsson Franzén

Jens Palme, Holger Schwarz och Markus Knoppek bevakade sina spön noggrant utifall det skulle nappa, vilket inte hade skett ännu. Markus fru Julia Knoppek hade å sin sida hittat en plats att sätta sig ned med en bok.

– Vi har bara varit här i 15 minuter, så vi kan inte säga om det är bra fiske eller inte. Men vi hoppas att vi ska kunna fånga någon regnbåge, sa Jens Palme.

De fiskade på traditionellt vis med kastflöte och mask.

– Jag tycker att det är det lättaste sättet att få fisk på, sa Jens.

Han berättade att de har semestrat i Sverige varje år i 20 års tid. Då med fiske som huvudsyssla.

– Vi brukar åka till Värmland - kring Arvika, och har sett många älgar och även hört vargar yla. Här nere är det mindre av det. Men det är väldigt fin natur här också.

Utöver fiske i Hållsdammen och andra sjöar, så har de också planerat att göra lite andra utflykter under sin två veckor långa vistelse i Sverige. Bland annat besöka Mariestad och Karlsborgs fästning, berättade de.

För att fiska i Hållsdammen krävs fiskekort.

Snart hugger det nog.
Snart hugger det nog. Foto: Tobias Larsson Franzén

Artikeltaggar

BillingenFiskeFritid och livsstilHållsdammenSommar