Hoppa till huvudinnehållet

Lagkaptenen om tuffa matcherna: ”Viktiga värdemätare”

Publicerad:
Skövde HF:s Moa Andersson i duell med Skuru IK:s Daniela de Jong.
Skövde HF:s Moa Andersson i duell med Skuru IK:s Daniela de Jong. Foto: Erica Augustsson

Skövde HF kunde inte riktigt utmana Skuru IK i Annliz Cup. Den svenska mästaren segrade, men SHF fick med sig värdefull erfarenhet.

– Det är viktigt att få de här värdemätarna, säger Skövde HF-kaptenen Moa Andersson.

En tuff match mot det danska topplaget Viborg på torsdagen följdes upp av en nästan lika tuff match mot det svenska topplaget Skuru IK när Skövde HF:s egen turnering drog i gång på allvar på fredagen.

SHF långt bakom Viborg i öppningsmatchen: ”En bit upp”

Även om Skövde HF inte var nära segern heller mot Skuru blev det mer smickrande siffror (29–34) jämfört med i mötet med Viborg (21–36).

Nikoline Lundgreen gjorde åtta mål mot Skuru.
Nikoline Lundgreen gjorde åtta mål mot Skuru. Foto: Erica Augustsson

Är det främst tufft eller lärorikt att möta två så starka lag två dagar i rad?

– Så klart är det tuff, men man kan lära sig mycket av sådana här matcher. Man märker att det är skillnad, men det är kul och viktigt att få de här värdemätarna, säger Moa Andersson.

Internationell prägel på årets Annliz Cup

Den 20-åriga mittnian som axlar rollen som lagkapten i Skövde HF i den här säsongen summerar insatsen mot Skuru:

– Jag tycker att det går upp och ner. Periodvis tycker jag att vi spelar väldigt bra och kommer till fina lägen, men vi gör lite för enkla misstag stundtals som gör att det drar iväg lite för långt, säger hon och fortsätter:

– Även fast det är ganska många måls underläge känns det som att om några fler saker stämmer för oss så är vi inte långt ifrån. Jag tycker att vi kämpar hela matchen ut och jag tycker att vi står upp bra.

Josephine Nordström var tillbaka i Idrottshallen, nu med Skuru IK efter att ha lämnat Skövde HF för förra säsongens mästarlag.
Josephine Nordström var tillbaka i Idrottshallen, nu med Skuru IK efter att ha lämnat Skövde HF för förra säsongens mästarlag. Foto: Erica Augustsson

Skuru var i ledningen hela vägen. SHF hade några bra perioder men lyckades inte närma sig mer än till fyra måls underläge i andra halvlek. Till sist blev det en femmålsförlust mot den svenska mästaren.

Matchtät helg

Det fortsätter att matchas tätt i Idrottshallen under lördag och söndag.

På lördagen väntar semifinaler och placeringsmatcher. Söndagen bjuder på final, match om tredjeplatsen samt ytterligare placeringsmatch.

– Det är bara att ladda om, vila upp sig och ta nya tag för det som väntar, säger Moa Andersson.

Matchfakta

Annliz Cup

SKÖVDE HF–SKURU IK

29–34 (13–20)

Mål: Skövde HF: Nikoline Lundgreen 8, Elma Örtemark 5, Natalie Wästefors 4, Venera Surjan 4, Britta Jakobsson van Stam 3, Julie Asplund Berg 2, Ida Eriksson 2, Moa Andersson 1.

Skuru IK: Vilma Matthijs-Holmberg 9, Wilma Schelin 6, Clara Pettersson-Bergsten 5, Cornelia Dahlström 3, Sofia Karlsson 2, Jennifer Johansson 2, Daniela de Jong 2, Elin Åkesson 2, Felicia Palm Robertsson 2, Alva Persson 1.

Artikeltaggar

Annliz cupHandbollMoa AnderssonSkövde HF

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.