Hoppa till huvudinnehållet

Ljunggren nöjd med truppen: ”Fått in både bredd och spets”

Publicerad:
Fredrik Ljunggren är nöjd med årets upplaga av Skövde IK.
Fredrik Ljunggren är nöjd med årets upplaga av Skövde IK. Foto: Anton Gustavsson

Det var många välkända ansikten när Skövde IK gick på is för första gången den här säsongen, men även en del nya.

– Nu har vi fått in både spets och bredd vilket känns bra, säger SIK:s tränare Fredrik Ljunggren.

Till stora delar är årets trupp densamma som förra säsongen, men en del har trots allt hänt sedan SIK:s säsong tog slut i mars. William Johansson, Tom Olsson, Henrik Thegel, Dennis Santesson och Anton Weiler har lämnat SIK som har fått in Elias Dynell, Anton Sundin, Anton Blomberg och Simon Siwert. Dessutom har målvakten Fritz Abrahamsson lyfts upp.

Skövde IK:s tränare Fredrik Ljunggren är nöjd med truppen han förfogar över.

– Vi har fått ihop truppen på det sättet vi vill. Målsättningen var att behålla så mycket som möjligt, men även bredda lite för att få en tuffare konkurrenssituation. Vi blev lite tunna och skadekänsliga säsongen som gick, men nu har vi fått in både spets och bredd vilket känns bra, säger Ljunggren innan han fortsätter:

SIK nära SHL-meriterat nyförvärv: ”Några detaljer återstår”

– Det känns också positivt att de vi lånade in, Anton Lundmark och Alexander Ternblad, och fick ett gott intryck av är kvar. Det är två spelare vi känner. Sen var ju både Martin Olsson och Jesper Emanuelsson långtidsskadade förra säsongen, men de är tillbaka nu.

Nyförvärven Elias Dynell, Simon Siwert, Anton Sundin, Anton Blomberg och Fritz Abrahamsson.
Nyförvärven Elias Dynell, Simon Siwert, Anton Sundin, Anton Blomberg och Fritz Abrahamsson. Foto: Anton Gustavsson

För Skövde IK:s del väntar nu åtta träningsmatcher innan serien drar igång.

– För oss handlar det om att börja bygga tryggheten och få till ett bra försvarsspel. Det tycker jag kan bli bättre från förra säsongen. Det handlar om att sätta ett grundspel som vi litar på så att det inte finns någon osäkerhet när serien börjar.

Nyförvärvets löfte: ”Det kan jag lova”

Skövde IK:s trupp består nu av åtta backar, 14 forwards och tre målvakter. Utöver nyförvärven fanns även Samuel Gustavsson med på isen och Fredrik Ljunggren kunde bekräfta att backen blir kvar i SIK.

Artikeltaggar

Fredrik LjunggrenIshockey

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.