Hoppa till huvudinnehållet

Efter sommarens resande – Västtrafik återgår till ordinarie tidtabell

Publicerad:
Reporter Tobias Larsson Franzén
Tobias Larsson Franzén
tobias.larsson-franzen@sla.se
På måndag går bussarna som vanligt igen.
På måndag går bussarna som vanligt igen. Foto: Tobias Larsson Franzén

På måndag återgår Västtrafik till ordinarie tidtabell, vilket innebär tätare turer än under sommaren.

Under sommaren glesar Västtrafik ut vissa av sina linjer till följd av ett mindre resande, främst under morgon och eftermiddag. Men nu när sommarlov och semester är slut är det fler som kommer att vilja resa kollektivt och därför återgår Västtrafik till sin ordinarie tidtabell. Detta startar på måndag den 16 augusti.

För att minska risken för trängsel fortsätter Västtrafik att förstärka trafiken där behov uppstår, säger Sara Ihrlund, enhetschef leverans på Västtrafik, i ett pressmeddelande:

– Det är fortsatt viktigt att vi hjälps åt att hålla avstånd i kollektivtrafiken och lyssna på rekommendationer från myndigheterna. Vi fortsätter att förstärka trafiken så gott det går men ber också våra resenärer att försöka resa utanför rusningstid.

I appen To Go kan resenärer också se vilka linjer som trängsel kan uppstå på, för att man bättre ska kunna planera sitt resande.

Artikeltaggar

KollektivtrafikSkaraborgTrafikVästra Götalands länVästtrafik

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.