Lyckad vandringsresa till Mjölby

Läsarnas
PUBLICERAD:
Gruppen samlad efter vandring i Västra Harg
Billingens Vandringsklubb har varit i Mjölby i Östergötland för att vandra.

Vandringsklubben reste först till Ombergs Ekopark för att vandra några kortare sträckor från Stocklycke.

Tisdagen gick vandringen på Östgötaleden från Bleckenstad till Skogssjöområdet i Mjölby som är ett naturreservat för ett backlandskap format av inlandsisen. Flera deltagare passade på att bada i Skogssjön.

Några vandrade ytterligare sex kilometer och blev upphämtade med bussen. Onsdagen gick vandringen från Vifolkavallen till Sya och de som valde längsta sträckan vandrade tillbaka till Vifolkavallen.

Torsdagens vandring gick till Tinnerö eklandskap som är ett naturreservat nära bebyggelsen i Linköping. Där passerades bland annat Stora eken som idag är 472 år. När alla kommit i mål reste gänget vidare till Gamla Linköping för att tillbringa några timmar i den gamla fina miljön där. Fredagen gick bussen till naturreservatet i Västra Harg där Ingrid Martini, som är ordförande i Västra Hargs byalag, tog emot och berättade om reservatet och byalaget.

Hon berättade vilka leder som fanns med olika längd och guidade sedan de som ville gå den långa sträckan.

På lördagen var det dags att resa tillbaka mot Skövde. Deltagarna valde då att besöka Övralid, Verner von Heidenstams hem. Två mycket duktiga guider, Isak och Oskar, berättade om Heidenstam och huset på ett mycket inspirerat sätt.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.