Inner Wheel Sverige hade möte i Skövde

Läsarnas
PUBLICERAD:
Deltagarna vid Inner Wheel Sveriges konferens i Skövde.
Inner Wheel Sverige samlades till konferens i Skövde över helgen. Varje år i augusti, med avbrott för 2020, samlas alla organisationens nio distrikt i Sverige till en ”kick off” inför det kommande verksamhetsåret på en ort i Sverige. Ett 60-tal distriktsfunktionärer från hela landet hade hörsammat inbjudan.

Programpunkterna fokuserade på en återstart och alla var glada att återses efter att ha levt 1,5 år med restriktioner och rekommendationer med anledning av den pandemin. En före detta världspresident, Cathrine Refabert från Frankrike, var inbjuden att via länk tala om styrkan inom Inner Wheel Europa och hur vi kan vidareutveckla detta Europaarbete.

Inner Wheel är ett av världens största kvinnliga nätverk och har mer än 100 000 medlemmar i över 100 länder. Inner Wheel är politisk och religiöst obunden organisation. Vi hjälper människor lokalt, nationellt och internationellt och förbättrar levnadsförhållanden, speciellt för flickor och kvinnor.

Inner Wheel har en konsultativ status i FN:s Ecosoc och Unicef. De deltar också i kommittén för kvinnans ställning i samhället, kommittén socialutveckling, kommittén för äldres situation samt narkotikakommittén.

Inner Wheel är ingen hjälporganisation utan en hjälpande organisation där insamlade medel delas ut. Till exempel i Kenya till ett flickhem som skyddar och hjälper flickor mot könsstympning och ger dem ett hem och en skolutbildning. Driver också ett projekt tillsammans med tullverket i Sverige för inköp av narkotikasökande hundar till våra gränser bland annat.

Lördagskvällen avslutade med en underhållning och en monolog av Eva Ahberg om ”Sankta Elin” samt en supé.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.