Öppen gård på Almnäs

Familj
PUBLICERAD:
Hässjning av hö.
Fågelås Hembygdsförening har medverkat vid Öppen Gård på Almnäs och några veteraner i föreningen har tagit sig an uppgiften att hässja hö.

Med kunskap och erfarenhet från den tid då hässjning var den gängse metoden att bärga hö har en hässja rests vid Korsgården. En hässja kan se lite annorlunda ut, men här gjordes en hässja med lina mellan störarna.

Många av de lite äldre besökarna sade sig ha minnen från tiden då hässjning var vanligt och för dem blev det något av en nostalgitripp. För de yngre var det en ny upplevelse där de har med liv och lust prövat på att få fast höet på linorna.

En aktivitet som denna ligger helt i linje med en hembygdsförenings mål och mening. Det är bra att kunna visa upp hantverk från förr.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.