Hoppa till huvudinnehållet

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel besöker Skövde

Publicerad:
Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel besöker Skövde på onsdag.
Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel besöker Skövde på onsdag. Foto: Fredrik Sandberg/TT

På onsdag får Skövde kungligt besök när Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel besöker bland annat Skaraborgs sjukhus, Kavelbrogymnasiet och Science park Skövde.

Besöket i Västra Götaland syftar bland annat till att uppmärksamma lokala insatser, skriver Länsstyrelsen för Västra Götaland i ett pressmeddelande.

Senast hertiginnan och hertigen av Västergötland gemensamt besökte länet var i samband med Alingsås 400-årsjubileum i september 2019.

Kort därefter satte pandemin stopp för kungafamiljens resor och besök och många planerade länsbesök fick skjutas på framtiden. Nu återupptar Kungafamiljen sina besök till Sveriges samtliga län.

Besöket i Västra Götalands län genomförs i Skövde under onsdagen och startar på Skaraborgs sjukhus där Kronprinsessparet kommer att informeras om aktuell smittspridning och pandemiarbetet.

Därefter väntar besök och samtal med elever och pedagoger på Gymnasiesärskolan Kavelbrogymnasiet och lunch och information om föreningen Ätbart som genom Pingstförsamlingen delar ut matkassar till behövande.

Dagen avslutas med information om hur Göteborgsoperans verksamhet påverkats av pandemin och besök på Assar Industrial Innovation Arena, Skövde Science Park.

Artikeltaggar

Kronprinsessan VictoriaMänskligtPrins DanielSkövde

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.