Breviks hembygdsförening på utflykt

Läsarnas
PUBLICERAD:
Det blev ett intressant besök i Gökhem.
I lördags hade 25 personer samlats vid Breviks församlingshem för en utfärd till Gökhem.

Där besökte man svågrarna Egon Svärd, 77 år, och Sven Lindberg, 90 år, som gjort sig kända för att de senaste nio åren ha staplat vinterbehovet av ved, till både vacker och humoristisk vedkonst.

Egon berättade att det hela började med att de hade staplat vinterbehovet av ved. Då en dam går förbi på vägen och säger, ”den vedstapel ser ju ut som en kyrka”. Svågrarna tyckte att det var roligt och ville förbättra det hela. Sedan fick besökarna knalla runt och titta på en rad kändisar som befann sig i olika rum skapade av vedträd. Påven hade Pizza-kalas och Anders Tegnell spelade sällskapsspelet Corona med mera. Det fanns även ett fotoalbum där man kunde titta de tidigareå utställningarna. Sedan 2017 har man samlat in pengar till Barncancerfonden och det finns en hemmagjord termometer som visar att det hittills har kommit in 445 000 kr. Hembygdsföreningen skänkte 1000 kronor.

Efter besöket i Gökhem gick färden vidare till Varnhems Klosterkafé.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.