Hoppa till huvudinnehållet

Missade gruppsegern: ”Inte alltför besviken”

Publicerad:
Elma Örtemark gjorde åtta mål i Kristianstad.
Elma Örtemark gjorde åtta mål i Kristianstad. Foto: Johan Espefält

Skövde HF slutar tvåa i sin grupp i Svenska cupen. Detta efter det att SHE-kollegan Kristianstad HK besegrade SHF med 32–27.

Tränaren Daniel Birkelund kommenterar:

– Vi spelade naturligtvis för att vinna. Jag tycker vi jobbade på bra och jag är inte alltför besviken. Det finns både bra och mindre bra saker att ta med sig att jobba vidare med. Mycket handlar om detaljer i spelet som vi arbetar med.

Skövde HF kom till spel i Kristianstad med nio utespelare och två målvakter. Laget fick klara sig utan Nikoline Lundgreen, Melina Pilav och Moa Andersson. Den sistnämnde har varit borta ett tag.

Covid-19

Lundgreen och Andersson är skadade och Pilav har testat positivt för covid-19 och är i karantän.

– Nikoline fick en smäll på högerarmen senast och fick vila. Sedan testade vi truppen innan resan till Kristianstad och det var ingen mer som testade positivt, vilket naturligtvis känns skönt, säger Birkelund.

Kristianstad som anfördes av Sarah Carlström låg två till tre mål före genom hela matchen och det definitiva avgörandet föll inte förrän i slutet. Hemmalaget hade möjligheter att glida ifrån mer i målprotokollet, men SHF-tjejerna visade god moral och såg till att avståndet inte blev större.

– Vi hade våra möjligheter att komma ännu närmare, men då var vi inte tillräckligt skarpa. Visst, vi hade spelare borta, men jag tycker ändå att vi visar att det finns en bredd i truppen.

Nu kunde Kristianstad göra de sista målen i matchen och vinna med fem bollar.

– Man är naturligtvis aldrig nöjd när det blir förlust, men jag tycker vi fick signaler om vad som vi gör bra och det vi behöver jobba på mer.

Individuellt visade Elma Örtemark att hon är på väg mot en stark säsong. Hon tog ett stort ansvar i spelet.

Möter gruppetta

Skövde HF slutar tvåa i sin grupp. På måndagen lottas åttondelsfinalerna och Skövde HF kommer att ställas mot en gruppetta, dock inte Kristianstad från samma grupp.

– Det skall bli spännande att se vilka vi kommer att få möta, säger Birkelund.

Skövde HF kommer att spela första matchen hemma till helgen med retur en vecka senare.

Förutom cupmatcherna har Skövde HF ett genrep mot Hallby inbokat innan det är dags för premiär i SHE med H65 Höör hemma den 18 september.

Svenska cupen, gruppspel

KRISTIANSTAD HK–SKÖVDE HF

32–27 (15-13)

Mål: K: Sarah Carlström 10, Jovana Bogojevic 4, Laura Eggert 4, Maja Hansson 4, Sofia Delac 3, Lovisa Delac 2, Mirja Lyngsjö Jensen 2, Andra Jacobsen 2, Tindra Sundin.

SHF: Elma Örtemark 8, Britta Jakobsson van Stam 7, Julie Aspelund Berg 4, Hannele Nilsson 4, Natalie Wästefors 3, Venera Surjan.

Utvisningar: K: 2x2 min. SHF: 2x2 min.

Domare: Niklas Persson och Mikael Svensson.

Artikeltaggar

Daniel BirkelundElma ÖrtemarkHandbollMelina PilavMoa AnderssonSHESkövde HF

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.