Hoppa till huvudinnehållet

Friberg positivt inställd: "En konsekvens man får ta"

Publicerad:
Max Friberg hoppas att publiken snart ska kunna komma tillbaka till arenorna och är positivt till ett införande av covidpass för att folk ska kunna gå på idrott.
Max Friberg hoppas att publiken snart ska kunna komma tillbaka till arenorna och är positivt till ett införande av covidpass för att folk ska kunna gå på idrott. Foto: TT/Montage

VM-spelaren Max Friberg som spelar i Frölunda i SHL hoppas att det snart ska bli fullt på läktarna.

– Jag förstår inte varför man inte skulle kunna ha vaccinpass, säger han.

Skövdesonen Max Friberg uttalar sig i publikfrågan på internetsajten rakapuckar.com och han tar ställning för att börja använda covidpass för att kunna gå på idrott i Sverige.

– Vi vill att så många som möjligt ska kunna gå på hockey. Jag förstår inte varför man inte skulle kunna ha vaccinpass. Alla vuxna har fått möjligheten, vill man inte, tror man inte på det, då blir det väl en konsekvens man får ta att då kan man inte gå på idrott. Jag är inte så mycket för det här med konspirationsteorier. Jag vill få ordning så att allt kan bli som det var, säger Friberg och får medhåll av sin tränare Roger Rönnberg.

– Vi har rest runt halva Europa (Champions Hockey League) med nästan ett helt vaccinerat lag. Vi måste lära oss att leva i den här nya verkligheten och jag tror inte vi kan ha världen nedstängd ett år till, säger Rönnberg.

Roger Rönnberg, tränare i Frölunda.
Roger Rönnberg, tränare i Frölunda. Foto: Adam Ihse/TT

Han ser fler fördelar än nackdelar med vaccinpass.

– Det finns säkert nedsidor med det som du och jag kanske inte förstår, att någon blir utstött, men herregud, det är ishockey vi pratar om, inte att vi nekar folk läkarvård, fortsätter Rönnberg.

Max Friberg uttalar sig också om hur mycket han och lagkamraterna saknar publiken.

– Man får rysningar när man ser fotbollsmatcher på TV, när det är fulla hus. Just den känslan att kliva in i en fullsatt arena, det är lite av drivkraften för varför man spelar, de kickarna, säger Friberg.

Artikeltaggar

Frölunda HCIshockeyMax FribergRoger RönnbergSHL

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.