Målmaskinen gipsad – premiären i fara

Publicerad:
Daniel Birkelund till vänster om Nikoline Lundgreen. Foto: Oscar Rickstrand

Tufft besked för Skövde HF:

Storskytten Nikoline Lundgreen har skadat handen och riskerar att missa premiären.

– Ingen bra tajming, säger hon.

Olyckan var framme i andra omgången av gruppspelet i svenska cupen. Skövde HF:s målmaskin Nikoline Lundgreen gick i marken och skadade handen. Den danska högernian genomgick därefter en magnetröntgen.

Nu har svaret kommit.

– Inget är brutet, men ledbandet har en liten skada, säger Lundgreen som går med gips runt handen.

Hon fortsätter:

– Vi vet inte exakt hur lång tid det tar att läka, men jag ska ha gipset i ungefär två veckor. Jag hoppas vara tillbaka snabbt, så jag kan spela i premiären.

Klart med motståndare för IFK och Skövde HF i cupspelet

"Osannolikt"

Seriepremiären mot H65 Höör är drygt två veckor bort. 23-åringen siktar alltså på att spela då. Tränaren Daniel Birkelund är dock tveksam.

– Det är ganska osannolikt att hon spelar. Vi har åtminstone det som utgångspunkt, säger han.

Klart står att hon missar åttondelsfinalerna i svenska cupen – där Skövde ställs mot VästeråsIrsta HF. Den första slutspelsmatchen går på söndag.

Missade gruppsegern: ”Inte alltför besviken”

Tvingas laborera

Birkelund har en plan för hur han ska matcha laget utan storskytten.

– Vi var utan henne även i förra matchen (förlust mot Kristianstad) och kommer jobba vidare som vi gjorde då. Vi har ingen spelare som går in och ersätter henne rakt av. Så vi måste spela lite annorlunda. Det blir lite mindre skytte och lite laborering med olika uppställningar för att lösa det. Jag tycker att det såg helt okej ut senast och hoppas att vi får ut ännu mer nu.

Även vänsternian Melina Pilav (sjuk) och lagkaptenen Moa Andersson (skadad) missar söndagens match. Vad gäller Andersson är prognosen oklar.

– Hon fick en skada i knät under Annliz Cup. Den är fortsatt svårbedömd. Det är svårt att säga exakt hur lång tid det tar och vad som behöver göras. Det är en viktig spelare för oss, så vi väntar hellre lite extra i stället för att riskera något.

Artikeltaggar

Daniel BirkelundHandbollNikoline LundgreenSkövde HF

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare