Hoppa till huvudinnehållet

VFF-beslut: Inte tillåtet att flytta matcher

Publicerad:
Johan Gustavsson, kanslichef Västergötlands FF.
Johan Gustavsson, kanslichef Västergötlands FF. Foto: Johan Espefält

Från den 1 september är det inte längre tillåtet att flytta fotbollsmatcher i Västergötland i händelse av utbrott med covid-19 i lagen.

– Lagen får spela med de som är friska och krya eller lämna walk over, säger Johan Gustavsson, kanslichef på VFF.

Fram till den 1 september har föreningarna i Västergötlands distriktserier kunnat flytta matcher om de har drabbats av covid-19.

Den möjligheten finns nu inte längre kvar.

– Lagen får spela med spelare som är friska och krya. Om man inte har tillräckligt många spelare som är friska och krya så får man lämna walk over. Vi har ingen annan möjligt om vi ska kunna genomföra säsongen. Vi har kval att genomföra också i höst. Skillnaden mot förbundsserierna är att de spelar ända in i november och nästan in i december, säger Johan Gustavsson, kanslichef på VFF.

På senare tid har flera lag i distriktet drabbats av covidsmitta.

– Förra helgen hade vi matcher som fick flyttas på grund av covid. De matcherna kan vi hantera så att vi får in de i spelschemat men nu kan vi inte hantera det mer. Det finns inget tidsutrymme om vi ska genomföra säsongen, säger Gustavsson.

Artikeltaggar

FotbollVästergötlands fotbollförbund

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.