Hoppa till huvudinnehållet

Bergs bygdegårdsförening har öppnat upp – invigde nyrenoverade utemiljön

Publicerad:
Siv och Lennart Persson, Margareta Löfvenborg, Carina Claesson, Ann-Sofie Moqvist, Anders Johansson, Susanne Johansson och Elisabeth Nordlander är nöjda med den nya utemiljön.
Siv och Lennart Persson, Margareta Löfvenborg, Carina Claesson, Ann-Sofie Moqvist, Anders Johansson, Susanne Johansson och Elisabeth Nordlander är nöjda med den nya utemiljön. Foto: Tobias Larsson Franzén

För första gången på över ett år, med anledning av pandemin, har bygdegårdsföreningen i Berg kunnat bjuda in till aktiviteter. Under lördagen invigde man den nyrenoverade utemiljön, samt hade servering och lottförsäljning.

–Jag är jätteglad över att kunna öppna upp igen. Det här är det första stora arrangemanget på länge, och det har varit något vi alla i föreningen har väntat länge på, sa ordföranden Elisabeth Nordlander.

Hon, tillsammans med kommunalrådet Katarina Jonsson (M), klippte invigningsbandet för den nya utemiljön kring bygdegården. Den har gjorts mer handikappanpassad och stenplattor har anlagts i grässlänten för att bord och stolar ska kunna stå stadigare. Detta har möjliggjorts genom att föreningen sökt och tilldelats ekonomiskt stöd från kommunens landsbygdspott - 94 000 kronor, men föreningen har också investerat lika mycket pengar ur egen kassa i projektet.

Elisabeth Nordlander och Katarina Jonsson (M) klippte bandet.
Elisabeth Nordlander och Katarina Jonsson (M) klippte bandet. Foto: Tobias Larsson Franzén

Elisabeth fortsatte med att berätta att man strävar efter att göra bygdegården så tillgänglighetsanpassad som möjlig, så att alla kan använda den.

– Det är vårt motto, och vi har kommit en bra bit på vägen. Det är också något som vi har i tankarna när vi nu ska bygga om köket.

Cecilia Wallerstedt med dottern Matilda bjöd på en fanfar innan invigningsbandet klipptes.
Cecilia Wallerstedt med dottern Matilda bjöd på en fanfar innan invigningsbandet klipptes. Foto: Tobias Larsson Franzén

Katarina Jonsson (M) hyllade föreningens aktiva för det ideella arbete de lägger ner, och beklagade att det inte var fler besökare.

– Det borde ha stått 200 personer här och gett er det stöd ni gjort er förtjänta av. Ingenting händer om man inte har människor som vågar ta ansvaret för att leda och utveckla. Från Skövde kommun ett stort tack till det ni betyder för bygden här, utan er skulle det vara väldigt tomt, sa Katarina.

Det såldes även fika och hembakat bröd, samt lotteri med varierande priser. Föreningen har nu också startat upp med sin bingoverksamhet som hålls varje torsdag.

Hembakat bröd såldes.
Hembakat bröd såldes. Foto: Tobias Larsson Franzén

Artikeltaggar

BygdegårdLerdalaMänskligt

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.