Hoppa till huvudinnehållet

300 miljoners-satsning för Arla i Götene

Publicerad:
Arla i Götene.
Arla i Götene. Foto: NLT arkiv

Arla fortsätter att framtidssäkra mejeriet i Götene. Nu investerar man 300 miljoner kronor med målet att utöka det ekologiska sortimentet.

I våras beslutade Arla att investera 95 miljoner kronor i mejeriet för att säkra smör- och matfettsproduktionen.

Arla satsar 95 miljoner i Götene: ”Framtidssäkrar mejeriet”

Det stannade dock inte där.

Nu meddelar Arla att man investerar ytterligare 300 miljoner kronor. Detta för att fördubbla mejeriets kapacitet för hantering av ekomjölk och utöka det ekologiska sortimentet, samtidigt som modernare system säkrar produktionen.

Investeringen är den största som gjorts på ett Arlamejeri sedan Götenes ostlager Alexander byggdes för 20 år sedan.

”Vi ser hela tiden över hur vi kan framtidssäkra mejeriet, hitta grönare och bättre lösningar för att kunna leverera goda och hållbara produkter till hela landet. Varje dag gör våra ägare, bönderna, ett otroligt arbete på gårdarna och med den här investeringen kan vi bidra till en fortsatt tillväxt för det ekologiska sortimentet”, säger Marika Lifbom, mejerichef Arla Götene, i ett pressmeddelande.

Detta innebär bland annat att mejeriet kommer att byggas ut för att göra plats för fler mjölktankar.

Den nya utrustningen kommer genom modernare system att bidra till bättre spårbarhet och större produktionssäkerhet. Annan utrustning på mejeriet kommer också att uppgraderas för att allting ska fungera bättre.

”Investeringen bidrar till att vi kan jobba smartare, mer effektivt och i större volymer. Den medvetne konsumenten kommer börja köpa allt mer ekologiska produkter, då vill vi kunna möta den efterfrågan”, säger Marika Lifbom.

Produktionsstart sker under våren 2023. (NLT)

Artikeltaggar

ArlaGöteneNäringsliv

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.