Hoppa till huvudinnehållet

DM i spinnfiske avgjordes på Örlen

Publicerad:
Team Infamous, som vann tävlingen, består av André Pahlstad, Patrik Nilsson och Hampus Rosengren.
Team Infamous, som vann tävlingen, består av André Pahlstad, Patrik Nilsson och Hampus Rosengren. Foto: Tilda Kämmlein

I lördags anordnade Tibro Sportfiskeklubb ett distriktsmästerskap i spinnfiske. Under förmiddagen fiskades det gädda och under eftermiddagen abborre, hela tävlingen hölls ute på sjön Örlen.

Under lördag förmiddag gav sig 8 skickliga fisketeam ut på Örlen i jakt på gammelgäddan, då Tibro Sportfiskeklubb anordnade ett distriktsmästerskap. Riktigt bra gick det för ”Team Infamous” från Örebro, som kammade hem segern under förmiddagens gäddfiske.

– Det var första gången på Örlen för oss, vi har aldrig varit här innan. Fisket var ganska segt idag, men vi lyckades iallafall få upp fyra fiskar varav tre var godkända, berättar André Pahlstad som var en av vinnarna.

– Det anordnas tyvärr inget distriktsmästerskap i fiske i Örebro, därför åkte vi hit istället. Det var en riktigt fin sjö måste jag säga - trots att vi inte fick så många napp, säger Patrik Nilsson som också tillhör Team Infamous.

”Helt okej väder”

Pär-Erik Kinnander är välbekant med sjön och sitter med i Tibro Sportfiskeklubbs styrelse. Han var tävlingsledare under lördagen och är annars ungdomsledare i föreningen.

– Det har varit ett helt okej fiskeväder under tävlingen, men ska man vara petig så hade det gärna fått blåsa lite mer. Gäddan är inte särskilt känslig för väder, men abborren är kräsnare, säger han.

Bild från starten klockan 8 i lördags.
Bild från starten klockan 8 i lördags. Foto: Privat/Pär-Erik Kinnander

Tibro Sportfiskeklubb har funnits sedan 1954 och är mest känd för met- och pimpelfiske. Det är en aktiv klubb med fokus på tävling som riktar sig till alla som har ett intresse för sportfiske. Men trots att det är en tävlingsinriktad klubb är alla välkomna oavsett tidigare erfarenhet.

Tilda Kämmlein

Artikeltaggar

FagersannaFiskeFritid och livsstilÖrlenTibro sportfiskeklubb

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.