Hoppa till huvudinnehållet

Efter branden: ”Det här får inte vara spiken i kistan”

Publicerad:
Eventverkstaden brann ner för en vecka sedan. Hanna-Maria Verdonck har startat en stödgrupp för att rädda föreningen. Foto: Jesper Sydhagen

För en vecka sedan brann Eventverkstaden ner till grunden. En stödgrupp har bildats med syftet att få den ideella föreningen på fötter igen. Under hösten kommer man hålla ett par arrangemang för att dra in pengar.

Hanna-Maria Verdonck har varit engagerad medlem i den ideella föreningen Eventverkstaden sedan start. Nu arbetar nu för att få föreningen på fötter igen och har därför startat gruppen ”Eventverkstadens vänner” på facebook.

Hon berättar att Eventverkstaden kämpat i motvind sedan start.

– Eventverkstaden öppnade dörrarna precis när pandemin drog igång. Det kunde inte vara en sämre tajming. Allt som var planerat fick ställas in – artister och events som skulle varit här. Det har varit en förening som har kämpat. Det här får inte vara spiken i kistan, säger Hanna-Maria.

Viktigt komplement

Nu pågår arbete för att bygga upp verksamheten igen.
Nu pågår arbete för att bygga upp verksamheten igen. Foto: Jesper Sydhagen

Hon säger att barn och ungdomar med andra intressen än idrott har hittat till Eventverkstaden och att det blivit en viktig plats för dem.

– Det finns så många föreningar i Tibro, men om vi pratar om kultur, då är inte utbudet stort. Det är så viktigt att det här finns som ett komplement, säger Hanna-Maria.

– De är helt chockade över att det här har hänt deras plats.

Verksamheten är utformad efter vad ungdomarna och barnen själva vill göra. Hanna-Marias dotter är med i ett band som repat och uppträdde vid ett Eventverkstads-arrangemang i somras.

– Det är en chans för ungdomar att växa och våga stå på scen. Det handlar inte om att det ska vara superproffsigt, utan låta ungdomar testa saker och växa i sig själva.

Hon säger att viljan att hjälpa varit stor. Ytterligare pengatillskott kommer vara nödvändigt, men i ett längre perspektiv är det framför allt viktigt att nya medlemmar går med i föreningen.

Arrangemang

För att samla in pengar till föreningen arrangerar Eventverkstadens vänner några arrangemang under hösten.

– Det vi hoppas med de här eventen att vi också kan få igång medlemmarna, så att de känner att de kan göra någonting. Det har varit en frustration att allt plötsligt är borta, säger Hanna-Maria.

Den 17 oktober ordnas bowling med pyssel i bowlinghallen. Barn och ungdomar kommer under kvällen att få skapa. Alstren ska sedan säljas av ungdomar från Eventverkstaden.

Den 23 oktober planeras en välgörenhetsgala på Inredia Restaurang. Ungdomar från Eventverkstaden kommer då att uppträda och en trerätters-supé serveras. Det kommer också ordnas en auktion, till vilken man hoppas att företag och föreningar i Tibro vill bidra och Tibro-profilen skänka något personligt.

Dessutom kommer det finnas ett bord på JMN Loppis i Fagersanna där alla donationer går direkt till föreningen. Man tar tacksamt emot nya och gamla saker, dock ej möbler och kläder.

Artikeltaggar

NyheterTibro kommun

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.