Hoppa till huvudinnehållet

Klassiska lagen möts i Skövde: ”Speciellt”

Publicerad:
Linköpings Nikola Pasic till vänster om Färjestads Daniel Viksten.
Linköpings Nikola Pasic till vänster om Färjestads Daniel Viksten. Foto: TT/Montage

SHL i Skövde.

Under tisdagen blir det verklighet – då Färjestad och Linköping genrepar i Billingehov.

– Det blir speciellt, säger Anders Strålman på Västergötlands ishockeyförbund.

Tidigare i somras meddelade förbundet att man ska fira sitt 75-årsjubileum med flera aktiviteter. Inte minst med en match mellan klassiska SHL-lagen Färjestad och Linköping – som ska spelas i Billingehov.

Mötet blir ett genrep inför helgens seriestart.

– Jättekul att vi har fått hit Färjestad och Linköping. Det kommer nog bli en bra match, säger Anders Strålman på Västergötlands ishockeyförbund.

Skövde IK om ishockeyns vädjan: ”Intressant”

Hur fick ni hit lagen?

– Vi skickade ut lite förfrågningar till olika närliggande föreningar och Färjestad nappade kring ett lämpligt datum. Så det passade bra.

Matchen spelas under tisdagskvällen. De rådande rekommendationerna gör att maximalt 450 personer får se matchen på plats.

– Det är lite synd. Under normala omständigheter hade vi nog kunnat sälja 2000 biljetter. Men vi gör det bästa av situationen och är säkra på att det kommer bli en bra kväll.

Artikeltaggar

Färjestad BKIshockeyLinköping HCSHL

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.