Åkesson snabbast vid SM

Publicerad:
Linnéa Åkesson visade fin fart i Uppsala och stod som segrarinna i damklassen vid den femte deltävlingen i enduro-SM. Foto: Erica Augustsson

FMCK Skövde Linnéa Åkesson blev först med att göra det som ingen annan tjej har lyckats göra på enduro-SM tidigare i år: att besegra den annars överlägsna Hanna Berzelius.

Om två veckor ska medaljerna i enduro-SM fördelas. Då körs den sjätte och sista deltävlingen i hos Göta MS i Enköping.

Den regerande svenska mästarinnan Hanna Berzelius, Linköping är redan klar guldmedaljör. Bakom henne ligger Linnéa Åkesson, FMCK Skövde tvåa i tabellen. Men i Uppsala var det ingen som rådde på Skövdeföraren.

18-åriga Linnéa Åkesson var i ledningen under hela tävlingsdagen och rullade i mål med en segermarginal på drygt 29 sekunder.

Det var första gången i år som Berzelius fick se sig besegrad.

– Det är kul att visa att man har farten, säger Linnéa Åkesson på Tibro MK enduros hemsida.

Som mest var Skövdeförarens ledning en minut och 13 sekunder, men vid ett tillfälle var den inte större än 1,26 sekunder – men det hade hon ingen aning om.

– För mig spelar det ingen roll om jag får reda på tiderna eller inte. Jag gör bara mitt bästa och då kan man inte göra mer, även om man får reda på hur tiderna ser ut, säger Linnéa Åkesson.

Elowson trea

På herrsidan gjorde Skövdes Albin Elowson ett gästspel i SM. Fjolårets svenske mästare har lagt fokus på andra tävlingar i år och därför inte kört tidigare SM-deltävlingar. Men nu fanns han med i Uppsala och då blev det en tredjeplats totalt och en andraplats i SM2-klassen.

Snabbast var Micke Persson, Karlskoga som skuggades av totaltvåan och JSM2-segraren Max Ahlin, Falköpings MK.

Robert Friberg gjorde sin SM-debut för säsongen efter en skada tidigare i år. Tibro MK-föraren körde in som tvåa i SM1-klassen.

Artikeltaggar

EnduroEnduro-SMFMCK SkövdeLinnéa Åkesson

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare