Elflygplan ska kunna landa i Skövde

Insändare
PUBLICERAD:
I insändaren lyfts elflygplan fram.
Foto: Adam Ihse/TT
Flyget lever vidare med elflygplan.

Citat från Transportföretagen.se (13/7, 2021): "Sverige etablerar sig nu på världskartan för flygets klimatomställning och framtid då United Airlines och Mesa Air Group satsar på svenska Heart Aerospace och beställer 200 flygplan med option på ytterligare 100. Dessutom investerar Bill Gates klimatfond Breakthrough Energy Ventures i Heart Aerospace. Heart Aerospace planerar att ha sitt 100 procent eldrivna flygplan ES-19 för regional trafik i luften 2026."

De ska väl kunna landa i Skövde?

När nu Skövde har en utmärkt resurs i form av en flygplats borde väl makthavare kunna se förbi 2026 och låta Skövde vara en del av det moderna transportnätet, särskilt som vi inte får några höghastighetståg. Flygfältet ligger ju där och kostar bara mer att lägga ner.

GöJ

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.