Hoppa till huvudinnehållet

Gick emot läkarna: ”För klubben”

Publicerad:
Nikoline Lundgreen kom till spel och imponerade i premiären mot H65 Höör. Foto: Oscar Rickstrand

Hon var gipsad bara dagar innan premiären men trotsade läkarna och kom till spel.

Målmaskinen Nikoline Lundgreen var tillbaka med besked när Skövde HF tog poäng mot fjolårets SM-finalist Höörs HK H65.

– Jag fick egentligen inte lov att spela men jag ville jättegärna spela för laget och för klubben, säger 23-åringen efter 22–22 i första seriematchen.

Skövde HF har dragits med skadeproblem under försäsongen men när ligaspelet inleddes var i alla fall storskytten Nikoline Lundgreen.

Den danska niometersspelaren gick med gips för bara några dagar sedan.

– Jag tog av gipset i onsdags. Jag fick egentligen inte lov att spela men jag ville jättegärna spela för laget och för klubben. Jag testade på träning i torsdags och fredags och det gick jättebra. Vi valde att testa och se om jag kunde spela matchen, säger Nikoline Lundgreen.

Premiärskrällen: Chockade topplaget

– Det var bra tajmningen att komma tillbaka till premiären. Det känns bra när jag tar emot bollen så det är inget problem längre. Jag kan vara med på både träning och match igen. Det känns bra nu, fortsätter 23-åringen.

Skövde HF ledde länge mot topptippade Höörs HK H65. Det var 12–8 till hemmalaget i halvtid men i den andra halvleken kom Höör i kapp och även förbi. Det svängde fram och tillbaka ett tag men när matchen skulle avgöras var Skövde HF i förarsättet.

Möjlighet att avgöra

Nikoline Lundgreen satte 22–21 med en och halv minut kvar att spela. Sedan slängde Höör bort bollen i anfall och Skövde HF fick chansen att stänga matchen. Tränaren Daniel Birkelund tog timeout med bara 33 sekunder kvar men laget lyckades inte komma till avslut.

I stället fick Höör bollen och efter en timeout kunde gästerna mobilisera kraft för att sedan kvittera med bara sekunder kvar genom Anna Olsson.

– Det var jättenära att vi lyckades vinna och jag tycker faktiskt at vi borde ha fått till en vinst. Vi står jättebra bakåt och släpper bara in 22 mål. Framåt har vi chanser att göra över 30 mål. Det känns inte bra men sådan är handboll. En poäng är bättre än ingen poäng, säger Nikoline Lundgreen.

– Det var en jämn match. Det var jämnt i hela andra halvlek. Det är ändå ok med en poäng. Hade du sagt att det skulle bli så här till mig innan matchen hade jag varit väldigt nöjd. Vi spelar jättebra och förtjänar att ta två poäng mot Höör. Det är inte så roligt just men vi får ta med oss en poäng. Vi visar att Skövde HF kan spela handboll igen och gillar att spela. Vi satte ett bra avtryck i den här matchen.

Bröt dystert facit

Det var första gången sedan den 24 september 2016 som Skövde HF lyckades ta poäng mot Höör. De senaste tolv matcherna mellan lagen hade slutat med förlust. Nu bröt Skövde HF det negativa facitet.

– Jag är jättenöjd med prestationen och den attityd vi visar. Det blev mycket krig de sista 15 minuterna och det kunde ha gått åt båda håll. Det känns som om vi var närmast segern, säger Skövde HF:s tränare Daniel Birkelund.

– Vi går runt på få niometersspelare och det blir jobbigt att komma till bra lägen. Det blir några fler fel än vad vi ville ha. Vi har för många anfall där vi inte hittar de lägen vi vill ha. Det var väldigt viktigt att få tillbaka Nikoline i en här matchen. Det är en duktig spelare med spetskvalitet och hon tillför mycket med sitt skytte. Det är viktigt att vi får i gång henne igen.

Artikeltaggar

Daniel BirkelundHandbollHöörs HK H65Nikoline LundgreenSHESkövde HF

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.