Hoppa till huvudinnehållet

Storspelade efter incidenten: ”Var inte meningen”

Publicerad:
Annie Linder glänste framför ögonen på tränaren Daniel Birkelund.
Annie Linder glänste framför ögonen på tränaren Daniel Birkelund. Foto: Oscar Rickstrand

Skövde HF kom bara till spel med en målvakt i seriepremiären efter ett administrativt misstag före avkast.

Annie Linder fick därmed spela 60 minuter och hon gjorde det med bravur.

– Det hände en incident. Det var inte meningen men vi fick göra det bästa av situation, säger målvakten efter 22–22 mot Höörs HK H65.

Med bara dagar kvar till seriepremiären kom chockbeskedet att Skövde HF:s nya serbiska målvakt Marijana Markota lämnade klubben. Orsaken uppgavs vara av privata skäl.

Det gav klubben målvaktsbekymmer då endast Annie Linder kvartstår i A-truppen. I seriepremiären fick hon axla hela ansvaret mellan stolparna i 60 minuter.

Detta på grund av ett misstag av Skövde HF innan avkast. Alla spelare skrevs inte in på rätt sätt i den officiella matchuppställningen.

– Det blev dessvärre ett administrativt fel innan matchen. Vi skulle ha haft med en juniormålvakt också, säger Skövde HF:s tränare Daniel Birkelund.

Trotsade läkarna i premiären: ”För klubben”

"Fantastiskt bra"

Han fick se 22-årige Annie Linder spela förtroendeingivande. Hon noterades totalt för 13 parader och hade 37 i räddningsprocent.

– Hon gjorde det fantastiskt bra. Jag är jättenöjd med Annies insats. Hon ska ha oerhört mycket beröm. Jag har aldrig varit bekymrad för Annie. Hon har jobbat jättebra hela försäsongen och tar kliv hela tiden, säger Birkelund.

– Hon har svarat väldigt bra på det som hänt den här veckan. Hon har tagit utmaningen och förberett sig mycket bra. Hon har tagit en ännu tydligare ledarroll i laget inför matchen. Hon levererar på en hög nivå, fortsätter han.

"Kände mig påläst"

Annie Linder var själv belåten med sin insats efter 22–22 mot Höör.

– Jag kände mig påläst och hade självförtroende. Jag körde bara på matchen igenom. Att bara släppa in 22 mål är jag nöjd med och vi har inte tagit poäng mot Höör på fem år. Vi ska vara jättenöjda med den här insatsen men det är klart att det hade varit roligare med två poäng, säger hon.

Premiärskrällen: Chockade topplaget

– Om man kollar på siffrorna ska vi vara jättestolta över den här insatsen. Vi gör en genuint bra match i 60 minuter men det räckte inte ända fram i slutet. Det handlar om att ha disciplin i slutet när vi hade chansen att ta en tvåmålsledning och därmed säkra vinsten. Det hade vi inte i oss och då blev det som det blev, fortsätter Annie Linder.

Matchfakta

SHE

SKÖVDE HF–HÖÖRS HK H65

22–22 (12–8)

Mål: Skövde HF: Nikoline Lundgreen 6 mål/16 avslut, Natalie Wästefors 4/8, Elma Örtemark 3/8, Venere Surjan 2/2, Julie Aspelund Berg 2/2, Britta Jakobsson van Stam 2/5, Melina Pilav 1/1, Ida Eriksson 1/1, Annie Linder 1/1.

Målvakter: Annie Linder 13 räddningar/35 skott, 37 i räddningsprocent.

Mål: Höörs HK H65: Amelia Lundbäck 7 mål/11 avslut, Malin Sandberg 4/6, Victoria Larsson 4/5, Anna Olsson 2/3, Emma Nuhanovic 2/7, Alma Skretting 1/2, Vera Gidebratt 1/2, Emma Rask 1/1.

Målvakter: Gry Bergdahl, 11 räddningar/23 skott, 48 i räddningsprocent, Irma Schjött, 5/15, 33 i räddningsprocent.

Utvisningar: Skövde HF: 3x2 Minuter. Höörs HK H65: 4x2 Minuter.

Domare: Daniel Berlin och Hampus Sörensen.

Publik: 197 personer.

SLA-ligan: 3= Annie Linder. 2= Nikoline Lundgreen. 1= Natalie Wästefors.

Artikeltaggar

Daniel BirkelundHandbollHöörs HK H65SHESkövde HF

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.