Landslaget VM-laddar i Skövde

Publicerad:
Så här såg det ut senast handbollslandslaget spelade i Arena Skövde. Då blev det seger mot Serbien i EM-kval 2018. Nu återkommer landslaget för VM-laddning och match. Foto: Johan Espefält

I december skall det svenska damlandslaget i handboll spela VM i Spanien. Som ett led i uppladdningen väntar match mot Montenegro i Arena Skövde den 28 november.

Det var meningen att Sverige skulle ha mött Tjeckien i EM-kval i mars förra året, men den matchen sköts upp och ställdes sedan in helt på grund av coronapandemin. Nu återkommer landslaget till Skövde där landslaget spelat mycket genom åren.

Micael Worbin, evenemangsansvarig på Next Skövde kommenterar i ett pressmeddelande:

– Eftersom det inte blev någon match då är det extra kul att vi får möjlighet att välkomna landslaget nu. Vi hoppas att vi kan fylla arenan och skapa lika bra stämning som det var i rysaren mot Serbien i Skövde 2018.

Förbundskapten Tomas Axnérs landslag kommer att VM-ladda i Skövde och även möta Montenegro i Trollhättan den 26 november, basen på lägret kommer att vara förlagd till Skövde där truppen samlas den 23 november.

Axnér säger:

– Vi har ambitionen att vara med och slåss mot de bästa lagen även i VM och då är det viktigt att vi får möjlighet att möta starkt motstånd i förberedelserna. Det delas visserligen inte ut några medaljer mot Montenegro i november, men vi kommer att få ett kvitto på vad som kommer att krävas för att lyckas i VM och efter sex raka förluster mot dem de senaste åren är det många i laget som gärna vill besegra dem.

”Bra tryck i hallen”

Landslagsstjärnan Jamina Roberts ser fram emot uppladdningen och mästerskapet där Sverige spelar första matchen den 3 december. VM inleds två dagar tidigare.

– Vi har haft bra tryck och stämning i båda arenorna tidigare och jag ser verkligen fram emot att få spela hemmalandskamper inför publik igen.

Sverige kommer att spela sitt gruppspel i Torrevieja där många svenskar har fritidshus, så det finns möjligheter till ett bra publikstöd.

I gruppen väntar femman i det asiatiska mästerskapet som ännu inte är avgjort, sedan Puerto Rico och Nederländerna.

Närmast väntar EM-kvalmatcher mot Island (hemma) och Turkiet borta 7 och 10 oktober.

Artikeltaggar

Arena SkövdeHandbollMicael WorbinNext Skövde

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare