Hoppa till huvudinnehållet

Drömstarten ett faktum för Skövde HF

Publicerad:
Annie Linder till vänster om Daniel Birkelund.
Annie Linder till vänster om Daniel Birkelund. Foto: SLA Montage

Skövde HF har givit sig själva en riktigt bra start på seriespelet. Poängen hemma mot H65 Höör följdes upp med seger med 27–23 mot Kärra i Göteborgs utkanter.

Kärra pekas ut som ett av de lag som Skövde HF skall ha bakom sig när serien summeras på vårkanten. En nykomling som bedöms få det svårt att klara sig kvar, men laget åkte och vann premiären i Kristianstad och var naturligtvis piggt på att ta andra raka segern i upptakten av SHE-spelet.

– Vi visste att vi skulle möta ett lag som aldrig ger sig och det gjorde de inte heller, men jag är mycket nöjd med att vi höll lugnet i spelet även om avståndet krympte ihop lite i andra halvlek, säger Skövdes HF:s tränare Daniel Birkelund.

Nytt avsnitt av SLA Sportpodd: Presskonferensen och Skövde HF:s premiärskräll

Tidigt ryck

Nu kan vi ta det från början. Det var främst spelet i första halvlek som grundlade segern. Det handlade om försvars- och målvaktsspel i första hand. Framåt skapas det alltid lägen.

Kärra var med till 3–3 sedan ryckte Skövde HF till en femmålsledning och höll den fram till paus. Efter 30 minuter hade laget ledningen med 13–8.

Annie Linder noterades för 47 i räddningsprocent och försvaret tvingade ofta motståndarna att ta svåra lägen. Elin Karlsson som gjorde åtta mål i premiären plockades effektivt bort.

Tillbaka från Tyskland – klar för Skövde HF

Det är uppenbart att SHF har hittat ett mittblock med Ida Eriksson och Julie Aspelund Berg som trivs tillsammans.

Behöll lugnet

I andra halvlek hade SHF fyra-fem måls försprång länge och väl, men det höll att krympa till två, men laget behöll lugnet och segern kändes aldrig riktigt hotad.

– Vi spelade inte så bra i andra, men jag är mycket nöjd med hur vi genomför matchen och att vi inte stressa upp oss. Tappar man en ledning när det drar ihop sig till slut kan det bli ängsligt, men det klarade vi bra.

Kärra hade chansen att göra 23–25, men när det i stället blev 22–26 hade Skövde HF matchen i sin hand.

SHF har fått en bra start på seriespelet. Först oavgjort mot H65 Höör, och nu första segern mot Kärra i en riktig nyckelmatch.

– Sköna poäng som ingen kan ta ifrån oss, säger Birkelund.

"Ska inte ljuga – jättetufft mentalt”

Uppehåll

Nu väntar ett landslagsuppehåll. Nästa match spelas i Idrottshallen den 15 oktober då BK Heid kommer på besök. Ett Heid som startat med två förluster. Även det en match som på förhand känns mycket viktig.

– Med tre poäng i ryggen känns det bra att vi tränar på under uppehållet förbereder oss för kommande uppgifter, säger Skövde HF:s tränare som ännu inte vet hur det känns att förlora iden högsta svenska ligan.

Matchfakta

SHE

KÄRRA–SKÖVDE HF

23–27 (8–13)

Mål: K: Alexandra Lundström 6, Elsa Aling 5, Maria Sundin, Vanja Andersson 3, Ida Reinholdsson, Emmie Svensson, Elin Karlsson, Olovia Sahlin, Cecilia Schön.

Målvakter: 42 i räddningsprocent.

SHF: Natalie Wästefors 5, Nikoline Lundgreen 5, Elma Örtemark 5, Ida Eriksson 3, Nora Jakobsson van Stam 3, Britta Jakobsson van Stam 3, Julie Aspelund Berg, Marielle Lideskär.

Målvakt: Anne Linder 37 i räddningsprocent.

SLA-ligan: 3 = Natalie Wästefors, 2 = Annie Linder, 1 = Ida Eriksson.

Artikeltaggar

Daniel BirkelundHandbollSkövde HF

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.