Populärvetenskapligt café öppnar igen

Publicerad:
Eric Hellgren från Högskolan i Skövde, Marianne Skardéus och Lars-Olof Kjellström från Skaraborgs senioruniversitet visar stolt upp affischerna för de två första föreläsningarna. De tror på många givande möten den här hösten. Foto: Amelie Länsberg Rylander

Det var länge sedan sist men snart är de här igen. De populärvetenskapliga caféerna som äger rum på Högskolan i Skövde. Ämnena för i år handlar om allt från elbilar och flygplan till intressanta doktorsavhandlingar och Nobelpris.

Det är Högskolan i Skövde som arrangerar kvällarna i samarbete med Folkuniversitetet och Senioruniversitetet. Det kommer att finnas fyra föreläsningar under hösten:

5 oktober: Bilarna runt hörnet - fordonsindustrins utveckling mot nollutsläpp. Föreläsare: Mikael Wickelgren, fordonsforskare.

19 oktober: Om säkerhetsläget i Sverige - och ledarskap. Föreläsare: Malin Persson, överste och chef för Skaraborgs flygflottilj F7.

18 november: Skaraborgs akademi föreläser och delar ut pris.

8 december: Högskolans egna forskare förklarar årets Nobelpris och presenterar pristagarna.

Varierat utbud

Eric Hellgren från Högskolan i Skövde säger att det bästa med höstens program är att det är så varierat och har kopplingar till så många lokala forskare.

Han berättar vidare att det i år förvisso inte kommer att finnas någon caféverksamhet i samband med träffarna eftersom de vill undvika trängsel. Man kommer även att släppa in ett begränsat antal i lokalen för att hålla det säkert men har svårt att ange ett exakt antal. Men trots detta tror han ändå på många intressanta kvällar och möten.

– Det bästa är att vi kommer och att folk utifrån kommer, säger Eric. Jag tror att det finns ett uppdämt behov för den här typen av aktiviteter och forskningen behöver synas mer.

Artikeltaggar

FolkuniversitetetFöreläsningForskningHögskolan i SkövdeNobelprisetSkaraborgs akademiSkaraborgs flygflottiljSkola och utbildningSkövde

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare