Hoppa till huvudinnehållet

Störst butiksyta när EKO Stormarknad öppnar

Publicerad:
Butikschef Jimmie Persson laddar upp med heminredning inför starten i Skövde.
Butikschef Jimmie Persson laddar upp med heminredning inför starten i Skövde. Foto: Roland Svensson

EKO Stormarknad blir en av de största etableringarna på Stallsiken handelsområde - åtminstone när det gäller butiksytan. I det hela 7 000 kvadratmeter stora butikskonceptet ryms bland annat heminredning, godis och produkter för kroppsvård.

Skövde är en av de mindre orter i landet där EKO Stormarknad nu valt att etablera en butik. Butikskedjan finns på åtta platser men oftast i större städer, till exempel Örebro och Västerås.

– Vi ville lägga till en lite mindre ort och Skövde är en bra satsning med ett stort upptagningsområde, säger Ola Schnorrenberger, driftschef för butikskedjan.

Skövdebutiken, som till ytan blir en av de större på Stallsikenområdet, kommer att slå upp dörrarna under hösten. Och nu pågår en febril aktivitet med att bygga upp butiksinredningen och fylla hyllorna med varor. Inför starten har ett drygt 30-tal butiks- och kontorspersonal anställts.

– Butikskonceptet är ganska unikt och ger en känsla av galleria men med olika butiker i varuhuset. Vi har en stor avdelning för krukor, något vi är stora på och godislandet är också något vi är kända för, säger butikschef Jimmie Persson.

 Jimmie Persson, Mirei Abdelkey och Maria Karlsson vid handelsgången som sträcker sig utmed hela butikens längd.
Jimmie Persson, Mirei Abdelkey och Maria Karlsson vid handelsgången som sträcker sig utmed hela butikens längd. Foto: Roland Svensson

Handelsytan är 7 000 kvadratmeter och något som är unikt för Skövdebutiken är en lång gång utmed en högvägg där olika varugrupper, bland annat heminredning med mattor, textiler och porslin exponeras.

– Vi har ett stort spann inom belysning och när det gäller hemmet är vi bra med i vad som är trendigt, menar han.

I första delbutiken finns varor för hår- och kroppsvård och som man valt att kalla salongen.

– Det är precis som en salong, det är bara frisörerna som fattas, säger Jimmie och leder vidare i butiken. Heminredning, kläder, jeansrum och leksaker är några av de affärsdelar som kunderna möter på väg fram till kassorna.

– Vi satsar stort på varumärken som Lego och Disney och det blir en upplevelse för barnen som de kommer ihåg. Butikskonceptet och sortimentet gör också att kunderna ofta är barnfamiljer och kvinnor.

Säsongsavdelningar är en del där till exempel jul och halloween ges stort utrymme. En fem meter hög plastgran står redan på plats bland julpyntet som är på väg att fyllas på i hyllorna inför öppningen i höst.

Det är många varor som ska fyllas på innan öppningen i höst. Anna Lindberg packar upp leksaker.
Det är många varor som ska fyllas på innan öppningen i höst. Anna Lindberg packar upp leksaker. Foto: Roland Svensson

En bistro och eget konditori där tårtor och bakelser tillverkas i butik avslutar långpromenaden i det nya köpcentret.

– Man kan titta på när konditorn bakar tårtor, eller ta en hamburgare när man handlat. Det kompletterar hela upplevelsen och blir ett fint avslut i butiken, menar Jimmie Persson.

EKO Stormarknad är ett familjeägt företag inom Bergendahlskoncernen och har cirka 350 anställda. Grunden till företaget lades på 1960- talet i Fjälkinge och omsätter i dagsläget cirka en miljard kronor.

Salongen. Några av de cirka 30 personer som jobbar på EKO stormarknad.
Salongen. Några av de cirka 30 personer som jobbar på EKO stormarknad. Foto: Roland Svensson
Arbetet med inredningen pågår samtidigt som hyllorna laddas upp med julpynt.
Arbetet med inredningen pågår samtidigt som hyllorna laddas upp med julpynt. Foto: Roland Svensson

Artikeltaggar

NäringslivSkövdeStallsiken

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.