Hoppa till huvudinnehållet

Klart: Skövde flygplats läggs ned

Publicerad:
Skövde flygplats läggs ned. Det har kommunfullmäktige klubbat igenom på kvällens sammanträde. Foto: SLA

Kommunfullmäktige har klubbat igenom kommunstyrelsens förslag.

Skövde flygplats läggs ned.

Anläggningen ska vara avvecklad innan 30 juni 2022 för att erbjuda industrietablering på markytan.

Vad betyder Skövde flygplats för regionen?

18 augusti 2021 meddelade kommunstyrelsens arbetsutskott att man föreslår att Skövde flygplats ska läggas ned så marken kan erbjudas till stora industrietableringar i stället.

Förslaget togs emot med blandad övertygelse.

"Begripligt förslag om flygplatsen – men finns en nationell risk”Skövdeföretagare: ”Måste ta chansen – kommunens nedläggningsförslag helt rätt”
Fullmäktige debatt och beslut om flygplatsen presidiet Monica Green (S) och Conny Brännberg (Kd) kommunfullmäktiges ordförande klubbade igenom förslaget.
Fullmäktige debatt och beslut om flygplatsen presidiet Monica Green (S) och Conny Brännberg (Kd) kommunfullmäktiges ordförande klubbade igenom förslaget. Foto: Roland Svensson

Flygplatsen avvecklas

I kväll var flygplatsens framtid på kommunfullmäktiges dagordning. Och en politisk majoritet var rörande överens.

Under sammanträdet klubbades förslaget igenom: Skövde flygplats läggs ned.

– Det handlar inte om att lägga ned en flygplats, det hade jag personligen sagt nej till. Man får se det till att vi väger fördelarna mot andra vägval. Jag vill ha det sagt. Det är inte för att spara pengar, säger Katarina Jonsson (M) om beslutet.

Från och med 30 juni 2022 ska anläggningen vara helt avvecklad. Markytan ska användas för industrietablering som ska erbjuda Skövde tusentals jobb.

Följ hela sammanträdet nedan i efterhand.

Texten uppdateras.

Fullmäktige debatt och beslut om flygplatsen Ledamöter via teamsmöte. Bland annat kommunalråd Katarina Jonsson (M) högst upp i mitten.
Fullmäktige debatt och beslut om flygplatsen Ledamöter via teamsmöte. Bland annat kommunalråd Katarina Jonsson (M) högst upp i mitten. Foto: Roland Svensson

Artikeltaggar

PolitikSkövdeSkövde Flygplats AB

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.